Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jól sikerült szombaton a családi sínap a Normafán

2022.10.10. sielok.hu

Mi is ott voltunk a Magyar Sí Szövetség Szezonnyitó Családi Sportnapján, melyet idén első alkalommal szerveztek meg a Normafa Park Látogatóközpontban. A hagyományteremtő rendezvényen többszázan vettek részt.
Még a síugrást is ki lehetett próbálni! Fotó: sielok.hu
Még a síugrást is ki lehetett próbálni! Fotó: sielok.hu
Reggeltől késő délutánig a sísportok nyári változatát próbálhatták ki a gyerekek és a felnőttek. A gyakorlottabbaknak lehetőséget biztosítottak a szervezők, hogy a nyílt síroller versenyen induljanak el, ahol a kezdőktől Kónya Ádám személyében az olimpián részt vett sífutóig bárki megméresse magát.
Olimpikonokkal a lézerlövészetes biatlon állomáson is találkozhattak a gyerekek, akiknek Pónya Sára, sífutó és Szőcs Emőke, volt biatlonos, jelenlegi szövetségi kapitány állított össze izgalmas feladatokat. Sikert aratott a mobil sísánc, a légpuskás lövészet és a műanyagpályás sífutás is, ahol a Bozsik Sífutóiskola oktatói segédkeztek.
Az alpesi sí kedvelői a Normafa Síiskola műanyag tanpályáján csúszhattak egész nap, ahol a síoktatók demo csapata is bemutatót tartott.
Délután a síszövetség és a Chernel István Sí és Turisztikai klaszter workshopján a szakmai társszervek neves képviselőinek előadásait hallgathatták meg az érdeklődök a sísport múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Az itteni előadások sok inspirációt adtak, témáiról még több cikk is születik majd itt a sielok.hu-n.
„Nagyon örülünk, hogy sok család és síklub választotta szombati programnak a rendezvényünket. A 2-3 éves gyermektől a 80 évesig valamennyi korosztály élvezettel merült el a sportokba. Amikor megfogalmazódott bennem a családi sportnap ötlete, akkor a sísportok népszerűsítésén túl az is cél volt, hogy összehozzuk a fiatalokat és az idősebbeket, a kezdőket és a profi sportolókat. Azt gondolom, ez a nap mindenki számára élményt jelentett” – mondta Petrahn Barbara, a Magyar Sí Szövetség főtitkára.

A rendezvényen elhangzott, hogy a jövőre 110 éves Magyar Sí Szövetség vezetése 2023-ban egy még nagyobb szabású sportos családi nappal szeretne ünnepelni.
KOMMENTEK
Síhuhu | 2022.10.13. 20:17
Mennyi ismerős arc:)))

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.