Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Durva látvány: siklóernyő akadt fenn a sílift drótkötelén

2018.12.31. Bata Attila

Ritka baleset történt a múlt héten a svájci Lauchernalp (Wallis kanton) síterepén. Egy páros tandem siklóernyővel próbált átrepülni az egyik sípálya felett, amikor az ernyőjük beleakadt az egyik ülőlift kábelébe. Körülbelül fél órán keresztül lógtak a levegőben.
Nagyon szerencsésen megúszta egy idősebb férfi és egy fiatal nő, akiknek a siklóernyője a svájci síterep drótkötelébe gabalyodott bele. Szintén szerencse, hogy az ülőlift azonnal megállt és a helyi mentőcsapat azonnal a segítségükre sietett. "Csak" félórát kellett kivárniuk, amíg leszedték őket a drótkötélről, de a végén igencsak örülhettek, hogy az egész kalandot kisebb sérülésekkel megúszták.

A hatóságok bizonyára nem lesznek elnézők a párossal szemben. A siklóernyősök adatait felvették, az esetet jelentették a helyi közlekedési hatóságnak és megkezdődött az ügy kivizsgálása. Az biztos, hogy a siklóernyősök a sípálya és a sílift közelében sem lehettek volna az érvényes jogszabályok szerint. Jelenleg nem tudni, hogy siklóernyővel miért kerültek a sílift közelébe - írja a svájci hírportál.



Egyébként a profi siklóernyősök így szállnak be (szó szerint) a síliftbe, ahogy erről három évvel ezelőtt írtunk.

KOMMENTEK
Kis Kovi | 2018.12.31. 15:33
Hatalmas élmény lehetett a nem fűtött liften ülő fizető vendégnek is ez a félóra (drága szabadidő - drága bérlet), remélem őket is kárpótolja az idióta ejtőernyős, ja nem ...

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.