Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síliftben rekedt a bolgár miniszterelnök

2008.09.18. Bata Attila

Síliftben rekedt a bolgár miniszterelnök Egy vitatott engedéllyel épült úton közelítette meg a vitatott engedéllyel épülő síterepet a bulgáriai Rila-hegységben és bennragadt a még engedély nélkül üzemelő síliftben a bolgár miniszterelnök. Társaságával együtt majdnem egy órát himbálózott a levegőben a kabinos belsejében.

A Szófiától 100 kilométerre található Rila-hegységbe látogatott Szergej Sztanisev, bolgár miniszterelnök. A hegységben nemrégiben nyolc napon át tombolt az erdőtűz, ennek a pusztítását tekintette meg, és meglátogatta a szomszédos Bodrost-Kartala síterepet is, ahol javában folyik az építkezés az idei szezon előtt.

Helyi környezetvédők korábban értesítették a miniszterelnököt, hogy a Bodrost síterepen zajló bővítési munkálatok megsértenek minden hatályos környezetvédelmi szabályt, és korábban úgy kaptak építési engedélyt, hogy senki sem vizsgálta az építkezések káros hatásait a természetre.

A helyiek 50 millió levás beruházással 2010-ig több lépcsőben szeretnék fejleszteni a síterepet, ehhez már az önkormányzat megépített egy rendkívüli fontosságú hat kilométeres utat. Az út és lift építésének jogosságát a természetvédők vitatják, az azonban biztos, hogy a pályaépítésekhez nem kapták meg az engedélyt, hogy fákat vágjanak ki, és a miniszterelnök alatt lerobbant lift sem rendelkezett még működési engedéllyel.

Kedd délután áramszünet miatt a miniszterelnök fennragadt az egyik liftben, harminc méterrel a földfelszín felett. A vele együtt tartózkodó helyi polgármester szerint rendkívül nyugodtan viselte a szokatlan körülményeket. Később egy tartalékgenerátorral sikerült újra beindítani a liftet, és épségben lehozni az utasokat.

A műszaki felügyelőség szerint a liftet illegálisan üzemeltették, és ezzel életveszélyes helyzetbe hozták az ország miniszterelnökét.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.