Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síterepeket zártak be a rendkívüli hideg miatt az USA-ban

2022.12.21. Bata Attila

Olyan hideg árasztotta el Észak-Amerikát, hogy néhány síterepet be kellett zárni. Ahogy az üzemeltetők írták: a vendégek és a személyzet egészségének érdekében az extrém hidegben zárva tartanak.
Great Divide síterepén is lezárták a pályákat
Great Divide síterepén is lezárták a pályákat
A hideg leginkább Montana állam síterepeit érinti, ahol a helyi meteorológus figyelmeztetése úgy hangzott a kedd estével kapcsolatban, hogy ilyen körülmények között lehetőleg mindenki maradjon otthon. Great Divide és Showdown Montana is zárva tart. Az előbbi csak hétfő-keddre tervezte, de csütörtökig meghosszabbították, az utóbbi a lenti kép szerint két napra zárt be.
Showdown Montana síterepe extém hideg miatt zárva
Showdown Montana síterepe extém hideg miatt zárva
Akkor a számokról. A mérések szerint Showdown síterepéhez közeli meteorológiai állomáson az elmúlt éjszakákon mínusz 38 és mínusz 32 Celsius-fok közötti hőmérséklet mértek, de napközben sem emelkedett a hőmérséklet -30 és -25 fok fölé. Ehhez jött még a viharos szél, és az amerikai időjárási jelentésekben megszokott hőérzeti (wind chill) értékek ennél is hidegebb minimumokat (mínusz 48 fok) mutattak. Péntektől fokozatosan emelkedik a hőmérséklet és a síterepek is újra kinyitnak.

A rendkívüli hideg miatt néhány kanadai síközpont (Canada Olympic Park és Nakiska) is bezárt. Mások pedig, pl. Sunshine Village, Mount Norquay vagy Lake Louise csak néhány liftet indítottak ebben a hidegben.
KOMMENTEK
Gletscher7 | 2022.12.22. 07:43
"Azt csak a rosszak terjesztik, hogy a jóból megárt a sok." -Jó havat mindenkinek!

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.