Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síugrás: Vörös Virág bejelentette visszavonulását

2021.11.24. Magyar Sí Szövetség

Befejezi sportolói pályafutását világkupa pontszerző női síugrónk. Vörös Virág korábbi súlyos sérülése és edzőváltása után nem érezte magában az erőt, hogy az élmezőnybe visszaküzdje magát és harcoljon az olimpiai kvótáért.
„Rengeteg gondolkodás és mérlegelés után úgy döntöttem, befejezem síugró karrieremet. Sajnos nem érzek magamban annyi ambíciót, hogy olyan szintre visszajussak, mint ahol 2 évvel ezelőtt voltam. Rendkívül megviselt az elmúlt időszak, a sérülések, az edzőváltások… Úgy érzem, belefáradtam az elmúlt két évbe, és nem látom értelmét a folytatásnak. Nagyon büszke vagyok azokra az eredményekre, amiket elértem pályafutásom során, és nem szeretnék elszakadni a síugrástól” – mondta Vörös Virág, aki köszöni a síszövetségnek a mindenkori támogatást.

„A szövetség igyekezett minden anyagi és erkölcsi támogatást megadni Virágnak, akinek edzője, Vasja Bajc távozásakor már megfordult a fejében a visszavonulás. Akkor mégis úgy döntött, folytatja a felkészülést, így a síszövetség vezetősége rekordidő alatt talált számára új edzőt, akivel jól indult az együttműködés, melynek célja az olimpián való részvétel volt. Tiszteletben tartjuk Virág döntését, és sok sikert kívánunk neki további pályájához!” – nyilatkozta Petráhn Barbara, főtitkár.

Gellér Gábor 1989-es visszavonulása óta Vörös Virág az első magyar, aki elindult a Világkupa-sorozatban, ráadásul sikerrel szerepelt: a 2019/2020-as szezonban 14 vk-viadalból 5 alkalommal került be a TOP 30-ba. Így 12 pontjával a 42. helyen zárt összetettben. 2020 márciusában azonban a lillehammeri verseny edzésén bukott és keresztszalag-szakadást szenvedett. Műtéte és az azt követő rehabilitáció után volt edzője, a szlovén Vasja Bajc irányítása mellett sikerült megerősödnie, és tavaly decemberben visszatért, de régi formáját nem tudta visszanyerni, és a koronavírus-fertőzése is visszavetette az edzésmunkában. Majd négy év közös munka után májusban Bajc felmondott, ami szintén megviselte Virágot. Egy ideig úgy tűnt, új trénerével, Mitja Oranic-kal zökkenőmentesen folyik a szakmai munka, de mivel a nyári idényben a versenyeken nem jöttek az eredmények, a Kőszegi SE sportolója a visszavonulását fontolgatta, míg a végső döntést Oranic távozását követően hozta meg.

Vörös Virág a jövőben az utánpótláskorú sízőknek szeretne szakmai segítséget nyújtani, átadni nekik a tudását és a tapasztalatait.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.