Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ski amadé: 69 millió eurós fejlesztések idén

2017.12.14. Bata Attila

Ausztria legnagyobb régiója az idén sem lassít, ami a fejlesztéseket illeti. A hazai síelők körében is népszerű síterepek az idén összesen 69 millió eurót (kb. 21,3 milliárd forint) költenek fejlesztésekre és ebből 29 milliót (kb. 9 milliárd forint) a hóágyúzás javítására.
Az új liftet Flachauwinkl-Kleinarl terepén karácsony előtt adják át
Az új liftet Flachauwinkl-Kleinarl terepén karácsony előtt adják át
Schladming, Flachau, Zauchensee, vagy Gastein, hogy csak az ismertebb neveket említsük a 760 kilométernyi pályával rendelkező sírégióból. Az előző szezonban 7,5 millió síelőt fogadtak, akik 133 millió eurós (kb. 41 milliárd forint) bevételt hoztak a síterepeknek. Ez 3,7%-kal magasabb a 2015/2016-os szezon bevételénél. Az idén kisebb növekedést terveznek, 2,5%-kos emelkedésre számítanak a régió síterepei.

Ehhez persze az is kell, hogy az árakat átlagosan 3 százalékkal emelik az idei szezonban. A napijegy már rég túllépte a lélektani 50 eurós határt. Az idén csúcsszezonban már 51,50 eurót kérnek el egy felnőtt napijegyért.

A fentebb említett fejlesztéseknek köszönhetően az idén már a sírégió pályáinak 90%-a vált hóágyúzhatóvá. Tavaly, a Ski amadé saját adatai szerint, átlagosan 122 napon keresztül lehetett lesíelni a völgybe.

Idén új lift Flachauwinkl-Kleinarl síterepén épül, de további fejlesztéseket készítenek elő Gastein, Schladming és Flachau-Wagrein-St. Johann síterepein.

További infó: https://sielok.hu/goskiamade/
KOMMENTEK
Fuxos | 2017.12.14. 08:45
Nagyon jó hely a Ski-Amadé...szombaton indulunk oda, aztán 6 nap Hawai. :)
skalipat | 2017.12.14. 09:29
Imádom a síelést, de ezek az árak már teljesen elrugaszkodtak az emberek lehetőségeitől. Kis gyerekekkel még van sok kedvezmény, de több nagy gyerekkel sajnos lehetetlen több nap síelést kigazdálkodni. Tömegsport volt korábban az alpesi országokban, de sajnos luxus kategóriába emelték. Kíváncsi lennék, ha 1-2 jó (30km pálya) központ régimódi felvonókkal hóágyúrendszer nélkül kb féláron működne, mekkora tömegeket vonzana, ha nem is 120 napra?
golo | 2017.12.14. 14:49
skalipat: Fejlett hóágyúrendszer és folyamatos fejlesztések nélkül halálra lennének ítélve. Gasteinben egyszer megkérdeztük a liftkezelőt, hogy még meddig emelhetik az árat, de csak nevetett és azt mondta, ameddig akarjuk. Az átlag-síelő oda megy, ahol hóágyúzott (azaz hóbiztos) minél több kilométer simára legyalult széles pálya, gyors, nagy kapacitású felvonórendszer szolgálja és az még jobb, ha az ülés alulról melegíti a seggét. Az emberi természet márpedig ilyen, a kényelmet keresi és ezt ismerték fel az üzemeltetők. Ez van sajnos.

Azért néhol még akad pár olcsóbb, titkos tipp, 1 napos helyi bérlettel, amiknek még hangulata is van, pl: Graukogel 36Eur, Hochkeil 38,5Eur, Resterhöhe Spezial 35Eur, Riesneralm/Planneralm 41Eur, Stoderzinken 36,5Eur, vagy pl a kisebb pályák Karintiában, mint Petzen, ahol a hétvégén csúsztam 25 Euróért.
skalipat | 2017.12.14. 17:19
Köszönöm a tippeket, szeretném megnézni ezeket, de ár/érték arányban a nagyokhoz képest ezek se reális árak. Én beérném 1-2 nap drága száguldozással, aztán menjünk túrázni, sífutni, de a gyerekeket nem könnyű erre rábeszélni.
HofEE | 2017.12.15. 20:24
Lehet emelni, csak akkor ne csodálkozzanak, hogy egyre kevesebb gyerek, meg úgy általában egyre kevesebb ember jár síelni/boardozni. Magyar viszonylatban drága , de az oszták kollegáim is panaszkodnak, hogy egyre többe kerül ez a móka.
tothlevente | 2017.12.16. 09:03
Érdemes más irányba is elkalandozni. Mi 3 gyerkőccel nagyon jól éreztük magunkat Banskoban (Bulgária). Semmivel sem marad el Ausztria mögött. Kicsit balkánibb hangulat Jahorina (Bosznia), csodás pályákkal, és nagyon vendégszeretőek. Az ár 1/3-a Ausztriának.
A mi titkos tippünk északi szomszédunknál Porác a maga 1-4 pályájával, de csak a miénk. Oltári! Minőségi pálya, segítőkész személyzet és pályaszállás nagyon hangulatos fa- vagy kőházakban. A kaja is finom. Másik nagyon hangulatos tippünk Jezersko, ahol szinte csak rönkházak vannak.
Sokfelé jártunk Ausztriában, szeretjük is, DE máshol is van élet. SŐT! A balkán és az olasz-régió hangulatát semmi nem adja vissza.

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.