Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ski amadé: a hóágyúkat már kirakták a pályára

2013.10.16. Bata Attila

Az utóbbi években már volt rá példa, hogy síelni lehetett október végén a Ski amadé régióban. A képlet nagyon egyszerű. Ausztria egyik leghatékonyabb hóágyú kapacitásával rendelkező régiónak szinte párnapos hideg is elég ahhoz, hogy jelentősebb területeket havazzanak be és tegyenek síelhetővé.
Múlt héten már havazott a stájer-salzburgi határon található régió pályáin. Zauchensee, Planai, Reiteralm és Hochwurzen is befehéredett, de a síterepek óvatosak voltak, hiszen az időjárási előrejelzések ebben a magasságban még enyhe hőmérsékleteket jeleztek a havazás utáni időszakra. Mindenesetre az előkészületeket megkezdték, a szépen sorba állított hóágyúkat helikopterrel szállítják az évek óta megszokott helyükre, hogyha tényleg itt a hideg idő, akkor késlekedés nélkül lehessen havat gyártani.

Zauchensee: helikopterrel rakják ki a hóágyúkat
Például a stájer Hauser Kaibling síterepén 210(!) darab hóágyú került a helyére. Bár az előrejelzések továbbra is túl enyhe hőmérsékletekről szólnak, de a hatalmas hóágyú arzenál mellett egy tízfős csapat is készenlétben áll, ha tüzelni kell a hóágyúkkal.

Helikopter Reiteralmon (Kép: Ski Reiteralm / Facebook)
Helikopter Reiteralmon (Kép: Ski Reiteralm / Facebook)
A közeli Reiteralm közel 150 darab csőre töltött hóágyúval várja a hideget, de a síterep vezetője nem igazán hisz abban, hogy a hóágyúk hamarosan dolgozni fognak. Panaszra nincs ok, hiszen még csak október közepe van, bőven van még idő az igazi tél megérkezéséig, és egyébként az ősz is gyönyörű az osztrák hegyekben.

További infók: skiamade.com
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.