Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ski amadé: legalább már hóágyúzni tudnak

2014.12.06. Bata Attila

Megérkezett a hideg és egymás után indítják be a hóágyúkat az osztrák Ski amadé síterepei. Reiteralm már pénteken kinyitott egy vékonyka pályával, mától sok helyen dübörögnek a hóágyúk, holnap pedig Planai is kinyithat egy lifttel.
A stájer és salzburgi részeken fekvő Ski amadé a hazai síelők egyik kedvenc régiója is. Érdemes megnézni, hogy milyen a helyzet december első hétvégéjén. Finoman szólva kissé késésben van itt is a szezon, bár ez mostanában szinte az összes osztrák síterepről elmondható.

Reiteralm pénteken
Reiteralm pénteken
A november közepi hétvégi síelések után megérkezett a meleg front és ezzel ideiglenesen véget ért a síelés ebben a régióban. Péntek reggel
Reiteralm tudott annyi havat összekaparni, hogy legalább csúszni lehessen, ahogy ez a képen is látható.

Planai szombat délben
Planai szombat délben
Hauser Kaibling (Ski amadé): tervek szerint szerdán (dec. 10.) nyitnak
Hauser Kaibling (Ski amadé): tervek szerint szerdán (dec. 10.) nyitnak
Ma reggelre végre megérkezett a beígért lehűlés és egymás után indultak be a hóágyúk a környéken. Wagrain volt az egyik leggyorsabb, már hajnal ötkor megkezdték a hóágyúzást, de a többi terepen is dübörögnek a hóágyúk. Mint például Planai síterepén, ahol a szóvivő szerint az a terv, hogy vasárnap dél (!) körül ismét be tudják indítani a Märchenwiese liftet, amellyel hagyományosan kezdik a szezont.

Wagrain szombat hajnalban
Wagrain szombat hajnalban
Mivel a hidegnek bőven lesz utánpótlása és napról-napra egyre hidegebb lesz, ezért a hóágyúzás folytatódhat éjjel-nappal. Az ismert síterepek (Flachau, Zauchnesee, Hochwurzen és társai) már lassan nyitnának, tényleg csak napok kérdése a nyitás, a következő hétvégére már lehet ezekre a síterepekre tervezni. Bár a régió a világ legjobb hóágyúival rendelkezik, de azt még nem lehet megmondani, hogy hány nyitott pályára lehet számítani a következő hétvégén. 
KOMMENTEK
bendi9605 | 2014.12.06. 16:59
Na az egy jó hír már kezdtem aggódni hogy nem lesz idejében elég hó :)

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.