Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Skiwelt: tízfős kabinos váltja a sívasutat

2015.10.29. Stánicz Balázs

A 44 éves Hartkaiserbahn felett eljárt az idő, helyét tízfős kabinos veszi át, ami kétszer annyi téli sportolót szállít majd, mint elődje. A megannyi extrával felvértezett kabinos biztosan hamar kedvenc lesz.
Ahogy véget ért áprilisban a szezon, elő is gördültek az erőgépek, összesen 960 tonnányi – ennyit nyomott a vasútpálya - acélszerkezettől szabadították meg az ellmaui hegyet. 44 évig tartó szolgálati ideje alatt 34 millió vendéget szállított, a sívasút immáron történelem. Az XLarge-ra keresztelt tízfős kabinos óránként 3200 téli sportolót szállít, azaz több mint kétszer annyit, mint elődje. A kabinos teljesen akadálymentes, így mozgáskorlátozottak számára is ideális lesz, többek közt a nyolc méterrel hosszabb beszállótérnek köszönhetően. A völgyállomásban 150 férőhelyes parkoló kap helyet, míg a hegyállomásnál étterem, gyermek-megőrző és síiskola kerül kialakításra. Az elmúlt években épült kabinosok közül egyre több wifit is kínál, nem lehet ez máshogy itt sem. A síelés fáradalmait instázva vagy a facebook-ra tapadva pihenhetjük ki a puha bőrüléseken. Fázni sem kell, hátsónk állandó melegéről ülésfűtés gondoskodik. Mindez 23 millió euróba került az üzemeltetőknek.
KOMMENTEK

Szállástippek
Boutique Hotel Bruggwirt csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos Boutique Hotel Bruggwirt St. Johann in Tirol központjában található, 900 m-re a sífelvonótól. Szobái egyedi bútorokkal és dizájnelemekkel berendezettek, egy részük kilátással a kitzbüheli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.