Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Snowboard: Bécsy Balázs a nemzetközi szövetség vezetésében

2021.10.01. MSBSZ

Bécsy Balázst, a Magyar Snowboard Szövetség elnökét beválasztották a World Snowboard Federation Igazgatótanácsának tagjai közé.
Kép: Magyar Snowboard Szövetség
A nemzetközi, független szervezet célja, hogy a snowboard sportágban növelje a versenysportolók utánpótlását, a szabadidős tevékenységként (grassroots) snowboardozók számára a fiatalok körében is erősítse a lehetőségeket, és rekreációs céllal közösségeket hozzon össze.

A Zürichben tartott közgyűlésen a szavazatok alapján Gian Luca Zanetti (ITA), Sacha Giger (SUI), Richard Hegarty (AUS), Bécsy Balázs (HUN), Per Iver Grimsrud (NOR), Ishihara Shigeru (JPN) kerültek be az Igazgatótanácsba, a szervezet elnöke Satu Järvelä (FIN).

Bécsy Balázs 2019 óta vezeti a hazai Snowboard Szövetséget, közel 20 éve dolgozik a sportág sikeréért és hazai népszerűsítéséért, sportolóként és sportvezetőként egyaránt.

Célkitűzése, hogy erősítse az országok közötti kommunikációt és a felkészülési lehetőségeket, fontosnak tartja, hogy fel tudjanak zárkózni azok a sportolók is, akik nem a téli sportokra alkalmas környezeti adottságokkal rendelkező országokban sportolnak.

„A Nemzetközi Szervezetben - ahogy a pályázatomban is írtam, hangja tudok lenni azoknak a snowboardot űző verseny és szabadidősportolóknak, akiknek szükségük van az infrastrukturális, pénzügyi, vagy szakmai támogatásra. Közös célunk, hogy a világon ne csak egy szűk réteg űzze ezt a csodálatos sportot, növekedjen a bázis, legyen meg a szükséges oktatási színvonal és a pályalehetőségek.

Szeretnénk, ha a téli olimpiai játékokon nem ugyanazok az erős téli sport nemzetek állandósulnának, hanem frissülne a bázis, hiszen ettől lesz még izgalmasabb a verseny, és így fejlődik a sportág. Hiszek benne, hogy Magyarországról is tudunk indítani majd a téli olimpián és minden nagy világversenyen sportolót, és egyre többen próbálják ki, akár a hazai sípályákon is a snowboardot.”
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.