Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Snowboard: Pátkai Marcell újra a világkupán!

2017.01.10. MSBSZ

Másfél évvel ezelőtti bokatörése után most tud újra a legmagasabb szinten versenyezni a 19-szeres magyar bajnok alpin snowboardos, Pátkai Marcell. Élete legsikeresebb szezonja után 2015 júliusában szenvedett bokatörést gördeszkázás közben.
Kép: Pátkai Marcell
Kép: Pátkai Marcell
Így emlékszik vissza az azóta eltelt időszakra:

„A gyógyulás nem ment simán. Még egy artroszkópiás műtéten is át kellett esnem 2016 márciusban, hogy fájdalommentesen tudjak járni. Hogy minek gördeszkázik egy válogatott snowboardos? Kovách Vadim edzővel tartottunk görkoris és gördeszkás szárazedzéseket. Így esett, hogy elestem. Többek közt ezek a rendszeres szárazedzések segítettek hozzá életem legjobb eredményéhez.”

Marcell 2015. március 26-án 7. helyezést ért el az osztrák bajnokságon. Az erős nemzetközi mezőnyben a szlovén világbajnok, Rok Marguc, valamint a japán világkupás Yoshioka mellett csak négy osztrák volt gyorsabb nála. Az egyenes kieséses versenyben a négyszeres világbajnok osztrák Benjamin Karl ejtette ki.

A sérülés bejelentése miatt a nemzetközi pontjai alig romlottak, így ebben a szezonban részt vehet a FIS Világkupában.

„A lassú gyógyulás miatt még az első két versenyt ki kellett hagynom a világkupa sorozatból, de januárban már ott leszek, és egy személyben képviselem majd szeretett országomat alpin snowboardban. Az edzéseket kitörő lelkesedéssel kezdtem, mint a szűk boxból hosszú idő után szabadon engedett versenylovak. Ha most vissza tudom hozni az egykori sebességet, dinamikát, és technikát, akkor esetleg meglephetem még a mezőnyt a Bad Gastein-i vagy a roglai világkupán.” – nyilatkozta lelkesen.

Pátkai Marcell első bevetése január 10-én kedden, az ausztriai Bad Gasteinban lesz, ahol egy parallel szlalomot rendeznek. A villanyfényes versenyt az Eurosport 2 18:45-től élőben közvetíti.
KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Sendlhofer's csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív, 4 csillagos hotel termálvizes wellness részleggel, 60 szobával, 8 stúdióval és 16 igényesen berendezett, kényelmes apartmannal, reggelis ellátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sonnenhotel Zum Stern
Tradicionális butikhotel gazdag wellness szolgáltatásokkal, panorámás étteremmel Bad Hofgastein üdülővárosban, 1 km-re a legközelebbi sílifttől. A ház elől ingyenes síbusz indul!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.