Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sok az illegális síoktató Salzburg tartományban

2013.02.20. Bata Attila

Sok az illegális síoktató Salzburg tartományban A salzburgi síterepeken több száz illegális síoktató dolgozhat naponta. Hasonló szolgáltatásokat kínálnak, mint a helyi síiskolák, csak természetesen jóval olcsóbb árakon. Még az is előfordul, hogy az utazásszervezők a feketén dolgozó síoktatókkal szerződnek, és hozzájuk viszik a vendégeiket.
Az ORF riportja szerint hatalmas árkülönbség van az illegálisan dolgozó síoktatók és a törvényeket betartó helyi síiskolák között. Egy helyi (Hinterglemm) síiskola vezetője szerint egy duplaóráért, amelyért náluk 128 eurót kell fizetni, van olyan külföldi oktató, aki csak 40 eurót kér el. Azt mondja, hogy ő nem tiltaná be ezeket a vállalkozókat, de csak akkor engedélyezné őket, ha a helyiekkel megegyező feltételekkel működnének, pl. hasonló jogi és adózási viszonyok között.

Salzburg tartományban 122 sí- és snowboardiskola található, és az egészet egy ember, Paul Ebner felügyeli. Ebner már számos panaszt kapott az illegális oktatással kapcsolatban, ezért megszigorította az ellenőrzéseket az utóbbi időben. Az ellenőr törvényben biztosított jogkörei és büntetési tételei nem annyira kemények. Saalbachban és környékén eddig 16 utazásszervező ügyeit kezdték el vizsgálni, ezek az irodák átlagosan 12-15 illegális síoktatót alkalmaztak. Így körülbelül 200 síoktató érintett a vizsgálatban Saalbach és Zell am See környékén.

A tartomány turisztikai képviselője szerint csak bírságot lehet kiszabni rájuk, vagy feljelenteni őket szabálysértésért, de az ellenőr senkit sem tartóztathat le, vagy nem lehet kitiltani az illegális oktatókat az országból. Jelenleg négy eljárás van folyamatban külföldi utazási irodákkal szemben, két brit, egy német és egy holland irodát vizsgálnak, akik akár 5000 eurós bírságot is kaphatnak.

KOMMENTEK
százas | 2013.02.20. 16:41
Még szerencse, hogy magyar egy sincs ilyen!

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.