Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sok helyen visszatért a tél, havazások Európában

2016.04.25. Bata Attila

Április végén támadásba lendült a tél Európában, és a kontinens nagy részén havazott. A Balkán országaitól Skandináviáig havazott az elmúlt időszakban, ezekből Magyarország sem maradt ki, hiszen a Mátrában és a Bükkben is hullott egy kis hó.
A magasabb svájci és osztrák hegyekben már 70-80 centiméternél jár a szombat óta lehullott hó mennyisége, de nemcsak itt tért vissza a tél, hanem olyan országokban is, ahol nem igazán gyakori vendég májushoz közeledve.

Horvátországban a magasabb helyeken fehérlik a táj, és a csodás tengerpartjáról ismert Splithez közeli Brac szigeten ma az alábbi videót vették fel.

Az Alpok összes országában havazott. Ausztriában még Bécs környékéig is elért a havazás.

Altmünster, Felső-Ausztria
Salzburg tartományban a magasabb régiókban 30 cm friss hó hullott, a tiroli Kaunertal gleccser 70 cm friss hóról számolt be. A következő két napban továbbra is télies marad az időjárás az osztrák hegyekben.

A havazás hozzánk is eljutott, a mátrai síterepek és Bánkút is kapott egy kis ízelítőt a hóból.

Kékestető (IdőképTV)
A Kárpátok országai (Szlovákia, Lengyelország és Ukrajna) sem maradtak ki a havazásból, tegnap még Poprádon is havazott.
Martin síterepe, Szlovákia
Martin síterepe, Szlovákia
Németországban 5-15 cm hó lepte el az utakat, komoly gondokat okozva a már nyári gumira váltott autósok között.

Kissé meglepő, hogy Hollandia és Belgium is kapott a havazásból, vagy több helyen inkább a havas esőből. Dániában tegnap 15 cm hó hullott, nem sokon múlt, hogy megdőlt a szezon utolsó havazásának rekordja, amely maradt május 3.

További képek a havazásról:

Zauchensee, Ausztria
Wagrain, Salzburg, Ausztria
Wagrain, Salzburg, Ausztria
Radstadt, Salzburg, Ausztria
Radstadt, Salzburg, Ausztria
KOMMENTEK
Stani | 2016.04.25. 19:24
Azért az, hogy Brac szigetén havazik nem mindennapi, 4-5 napja strandidő, most havazás. Tudtommal a sziget legmagasabb pontja nincs 800m. Elég rekordgyanús !
Bata Attila | 2016.04.25. 19:53
Igen, télen sem gyakori, de az idén összejött többször is, legutóbb február 3-án, ha jók az infóim. Ez a videó azt hiszem a legmagasabb pont (771 m) felé vezető úton készült, amely pont a híres strand, az Aranyszarv felett van.

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.