Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sölden: hétvégén megkezdődik a világkupa sorozat

2017.10.26. Bata Attila

Ahogy már megszokhattuk, október végén a tiroli Sölden gleccserén kezdik meg a szezont a világ legjobb alpesi síelői. A szezonkezdet most is stimmel, de a világ legjobb síelői közül sérülés és egyéb okok miatt sokan hiányoznak. Azért láthatunk feltörekvő fiatalokat és néhány nagy visszatérőt, pl. Ted Ligetyt.
Esélyesek egész sora hagyja ki a söldeni idénynyitót. Sokan még korábbi sérüléseikből épülnek fel, számukra még korai a verseny és nem mellesleg fő szempont az olimpia. Vannak, akik készültek a versenyre (pl. Carlo Janka, Simone Wild, Ilka Stuhlec, vagy Michaela Gisin) de az utóbbi napokban sérültek meg. És olyanok is vannak, akiket már nem nagyon érdekel az óriás-műlesiklás (pl. Vonn* vagy Svindal), inkább a gyorsabb számokra koncentrálnak.

Az osztrák csapat szinte teljesen ismeretlen versenyzőkből áll, hiszen olyan sztárok hiányoznak, mint Eva-Maria Brem, Anna Veith vagy Michaela Kirchgasser, a férfiaknál Marcel Hirscher. Más országból az éremesélyesek közül szintén hiányozni fog a svájci Lara Gut és az olasz Federica Brignone.

Egy rövid beharangozó
Lesznek nagy visszatérők is. Először is az amerikai Ted Ligety. Ő már négyszer nyert itt, legutóbb 2015-ben. Tavaly januárban döntött úgy, hogy megműtteti krónikus hátpanaszait. Azóta ez lesz az első versenye. Az újdonsült apuka elmondta, hogy az eddigi edzések után elégedett a jelenlegi formájával. A másik visszatérő a tavaly decemberben megsérült specialista, a francia Thomas Fanara.

A meredek rész
A meredek rész
Ezúttal a pályán is lesz változás. Itt mindig az döntött, hogy ki hogyan éli túl a meredek szakaszt, de még fontosabb volt, hogy az utána következő teljesen lapos készen ki tud gyorsabban siklani. Ezen a "rövid" részen szerzett annak idején Vonn vagy Ivica Kostelic akár másodperces előnyt.

A rendezők módosítottak a pályán, nem sokkal a lapos része kezdete után egy mesterséges hullámot alakítottak ki. Egyrészt ezzel rövidítettek a lapos szakaszon, másrészt a síelők kihasználhatják a hullám adottságait és további sebességet nyerhetnek a hátralévő lapos szakaszra. Érdekes lesz majd látni, hogy az újítás kinek lesz előnyös vagy hátrányos.

A módosított rész a meredek után
A módosított rész a meredek után
A pályával egyébként nem lesz gond. Már egy hónapja remek állapotban van, a múlt heti ellenőrzésen is csak a legjobbakat lehetett elmondani róla. Ellenben komoly gondokat okozhat az időjárás. Péntekről szombatra komoly hóvihar érkezik a térségbe, hatalmas széllel és havazással. A szombati női verseny még megrendezhetőnek tűnik, azonban a vasárnapi férfi versenyre már 120 km/órás vihart jósolnak a meteorológusok. Ehhez társul még a megerősödő havazás is.

A női versenyeket szombaton, a férfiakat vasárnap rendezik. Mindkét nap reggel 10-től közvetíti az Eurosport.

*Vonn egy mai interjúban nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy rajthoz álljon. Elmondása szerint valószínűleg a 31-es rajtszámot kapná. Ha a rajtnál a feltételek nem megfelelőek vagy a pálya nem biztonságos, akkor nem indul el.
KOMMENTEK

Szállástipp
Top Tirol Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
Az apartmanház Huben faluban, Söldentől északra található. A síbusz megállója közvetlenül a ház előtt van, amivel 10 perc alatt a kabinos felvonónál lehetünk. A házban összesen 24 db, 6 különböző típusú 2-7 fős apartman található és egy kiváló wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.