Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Sölden: új kabinos lift és szánkópálya épült

2020.02.19. | Szerző: Bata Attila
Az idei szezonban egy új, tízszemélyes kabinos közlekedik a síterepen, valamint egy 7,3 kilométer hosszú szánkópálya is várja a látogatókat.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Közel 10 millió eurót kötött az idei szezonban Sölden a fejlesztésekre. Ebből is kiemelkedik az új kabinos lift, amely a Hochsölden üdülőfalut köti össze a Giggijoch résszel. Ezen a részen 1986 óta a kétszemélyes Rotkoglbahn ülőlift közlekedett, amelyet tavaly áprilisában bontottak el, hogy helyet csináljanak az új kabinosnak.

A munkálatokkal, rekordidő, öt hónap alatt végeztek. Az utóbbi idők legnépszerűbb lifttípusát, a tízszemélyes kabinost választották Söldenben is. Gyors sebesség, időjárástól védő zárt kabinok, akadálymentes bejutás és nagy kapacitás, többek közt ezek az érvek szólnak ezen típus mellett.

Az már helyi sajátosság, hogy a korábbi lifthez képest kétszer olyan gyors, hat perc alatt teszik meg a távot az új kabinok. A régi nyomvonal és állomásépületek szinte teljesen ugyanazok, csak a hegyállomásnál a kiérkezőt tették egy kicsit magasabbra, hogy a kezdőknek könnyebb legyen a csatlakozás a többi lifthez.
Az új lift
A fejlesztéssel együtt a Hochsölden rész szállásai felértékelődtek, hiszen sokkal egyszerűbbé vált a síterep megközelítése.

A Gaislachkogl lift középállomásától Sölden irányába egy 7,3 kilométer hosszú szánkópályát alakítottak ki. A cél egy síelésen kívüli családbarát sportolási lehetőség megteremtése volt. A pálya Tirol leghosszabb szánkópályái közé tartozik.

A pálya közvetlenül a Gaislachkoglbahn középállomásától indul 2170 méteres magasságban. A 804 méter szintkülönbségű és 3,5 méter széles pálya gyönyörű alpesi tájban kanyarog, körülbelül 30 perces szánkózáson keresztül. Egy újabb menethez kb. hét perc alatt visz fel a lift.

A jó hír, hogy a szánkópálya érvényes síbérlettel használható. Bérlet nélkül egy csúszás felnőtteknek 16, gyerekeknek 9 euróba kerül. Napijegy szánkózáshoz 30, illetve 16 eurót kóstál.
A szánkópálya
További jó hír, hogy szerda esténként 150 lámpaoszlop világítja meg a pályát. A szerdai esti szánkózásokért külön kell fizetni (síbérlettel 12, illetve 7 euró - bérlet nélkül 15, illetve 8 euró). A díjban, illetve a bérletben nincs benne a szánkó kölcsönzésének ára. Kölcsönözni a lift aljában lehet.

Az új lift és a szánkópálya november óta üzemel, bár az új lift hivatalos átadását csak idén januárban tartották meg.
2020.02.19. 17:56:40 D.Dani
A hegyállomás kiszállóját sajnos inkább alacsonyabbra tették, hogy gyalog könnyedén lehessen oda-vissza sétálni a Giggijochtól, csak ezzel azt értwk el, hogy botozás nélkül egyedül a Roßkirpl ülőlifthez lehet becsúszni, ami mellett egy szép fekete pálya van csak. A kapacitása pedig akár nagy is lehetne, de nem az, mert alig van néhány kabinjuk. (Ha nem tévedek 1330 óránként)
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 61 vendég és 6 regisztrált felhasználó látogatja.