Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Huszonhárom sérült a spanyol liftbalesetben

2009.03.03. Bata Attila

Huszonhárom sérült a spanyol liftbalesetben Tegnap délben Spanyolország talán legismertebb síterepén, a Granada mellett található Sierra Nevadában egy ülőlift oszlopára rögzített csigasor szakadt le, és a baleset következtében az ülőszékek 6-8 méter magasból zuhantak a földre. Szerencsére a baleset halálos áldozatokat nem követelt.
Hétfő délelőtt 10 óra után következett be a baleset a síterep négyszemélyes ülőliftjén. A drótkábelt vezető csigasor leszakadt a négyes számú liftoszlopról és a kábelnek nem volt tartása a 3-as és 5-ös számú oszlopok között. A drótkötél hirtelen kilengése következtében hat darab ülőszék, körülbelül 6-8 méteres magasságból, a földre zuhant. A balesetben huszonhárman sérültek meg, közülük négyen súlyosabban, akiket a közeli kórházba szállítottak. A sérültek között nem volt külföldi állampolgár.

A sebesültek ellátását akadályozta a kedvezőtlen időjárás, a havazás és az erős szél. A sérültek közül volt, aki saját lábán be tudott menni a kórházba, de volt, akiket helikopterrel kellett beszállítani. A sílift utasait jellemezően végtag- és egyéb csonttörésekkel kezelték a kórházban. A lift a terep kezdők számára alkalmas pályái mellett üzemel, a balesetben több gyermek is megsérült, akik oktatójukkal utaztak a liften.

A rendőrség továbbra is vizsgálja a baleset körülményeit, egyelőre nem lehet tudni, mi okozta a kárt az Emille Allais lift negyedik oszlopában. A sílift nem szenvedett komolyabb kárt, egy alapos felülvizsgálat után, valószínűleg hamarosan újraindíthatják.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.