Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Speciális Téli Olimpiai Játékokra készül Stájerország

2016.11.23. sielok.hu

A világ legnagyobb, értelmi fogyatékossággal élők számára rendezett sporteseményének ad otthont 2017 márciusában Graz, Schladming és Ramsau. Az alpesi sí és snowboard versenyeket Schladming-Rohrmoosban, a sífutást és hófutást pedig Ramsau am Dachsteinban rendezik.
"Heartbeat for the World" mottóval 2017. március 14. és 25. között Stájerország ad otthont a 11. Speciális Olimpia Téli Világjátékoknak az értelmi fogyatékossággal élők számára.
Amikor március 18-án a schladmingi Planai Stadionban meggyújtják a remény lángját (Flame of Hope), az 1993-as schladmingi és salzburgi közös rendezést követően második alkalommal tartanak Ausztriában téli világjátékokat. Ez rendkívüli elismerésnek számít, mert Amerika kivételével Ausztria az egyetlen olyan ország, amely idáig két alkalommal adhatott otthont a Speciális Olimpiai Téli Világjátékok küzdelmeinek.

A 2017-es év legnagyobb sport- és szociális eseményén 107 nemzet mintegy 2700 atlétája vesz részt. Emellett 1111 edzőt, csaknem 5000 családtagot, a legkülönbözőbb területeken segítséget nyújtó 3000 önkéntest, a média 1000 képviselőjét, valamint 2000 díszvendéget és kongresszusi résztvevőt várnak a játékokra, amelynek keretén belül nem kevesebb, mint 1000 eredményhirdetést tartanak majd.
A hőn áhított érmekért Grazban, Schladmingban és Ramsau am Dachsteinban küzdhetnek a résztvevők. Az atléták azonban nem csak az érmekre fókuszálnak majd, ugyanis a Speciális Olimpia esküje egészen mást, sokkal fontosabbat mond:
„Hagyjatok nyerni! De ha nem nyerhetek, hagyjátok, hogy bátran megpróbáljam.”

A játékok alkalmával a versenyzők összesen kilenc különböző sportágban mérhetik össze tudásukat: a floor hockey, floorball és jégteke versenyszámait Graz vásár- és rendezvénycsarnokában, a Stadthalle Grazban tartják. A gyorskorcsolya és műkorcsolya eseményeinek a Merkur jégcsarnok ad otthont. Az alpesi sí és snowboard versenyeket Schladming-Rohrmoosban, a sífutást és hófutást pedig Ramsau am Dachsteinban rendezik.

Az első igazán nagy fénypont a nyitóünnepség lesz (2017. március 18-án) a Planai Stadionban, a játékok lezárását pedig az ünnepélyes záró ceremónia jelenti majd március 24-én a grazi Merkur Arénában.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.