Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Alpesi sízőé az első magyar arany a Speciális Olimpián

2017.03.21. sielok.hu

Már a nyitónapon megszületett a magyar delegáció első aranyérme a Speciális Olimpia Téli Világjátékokon, Schladmingban. Az alpesi síző Csernai Tibor szuper óriás-műlesiklásban, a férfiak középhaladó kategóriájában szerezte meg a győzelmet.
Szombaton zuhogó esőben rendezték meg az ünnepélyes megnyitót. Ennek ellenére is több ezer érdeklődő figyelte a csapatok felvonulását, a színpadi műsort, majd a láng fellobbanását a schladmingi sípálya tövében.
Fotó: Szántó György
Fotó: Szántó György
Timothy Shriver, a Nemzetközi Speciális Olimpia Szövetség elnöke, köszöntőjében jókedvre és a becsületes sportolásra buzdította a versenyzőket, akik 105 országból érkeztek. Az 51 fős magyar csapat Hong Kong után és Izland előtt vonult be az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó, Hunyady Emese felvezetésével.
Fotó: Szántó György
Fotó: Szántó György
Az alpesi síző Csernai Tibor szuper óriás-műlesiklásban, a férfiak középhaladó (M08-as) kategóriájában szerezte meg a győzelmet. A második helyezett svájcinál 8 másodperccel jobb időt ért el. A kömlődi fiatalember elmondta, hogy Molnár Sándor szakágvezető javaslatára végig a biztonságra törekedett és arra, hogy hiba nélkül teljesítse a pályát. Tibi 26 éves lesz áprilisban, 4 éve tanult meg síelni.
Fotó: Szántó György
Fotó: Szántó György
Kiegyensúlyozott teljesítményre képes, amelyet ezúttal is hibátlanul bemutatott. Kiváló versenyző típus, hiszen téthelyzetekben javul a teljesítőképessége és még a zuhogó eső sem zavarta most teljesítményét. A családja, egyesülete is támogatja a sportolásban. Édesapja az egyik fő szurkolója, aki a schladmingi versenyen is drukkolt neki és várta őt a célban. Tibi élete legnagyobb élményének tartja ezt a győzelmet.

Az aranyérem mellett két pontszerző helyezésünk is született a sípályán. Árok Csaba a haladók mezőnyében, míg Szanyi Petra a nők középhaladó kategóriájában lett egyaránt negyedik. Sízőink Eplényben és osztrák edzőtáborokban készültek fel a téli olimpia küzdelmeire. A sípályán tiszteletét tette két olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó: Hunyady Emese és a kanadai Catriona LeMay Doan is. Az ünnepélyes megnyitó után néhány órával kiderült, hogy az időjárási körülmények miatt Ramsauban törlik a hófutók számára a vasárnapi selejtezőket.
Fotó: Szántó György
Fotó: Szántó György
Az SO Téli Világjátékok versenyei március 24-ig tartanak. A 33 magyar versenyző 5 sportágban: alpesi síben, hófutásban, műkorcsolyában, gyorskorcsolyában és padlóhokiban indul.

A speciális olimpikonok szereplése nyomon követhető az elektronikus és az írott sajtóban a következő helyeken:
msosz.hu, fb.com/specialolympicshungary, M4 Sport, M1 Hírcsatorna, Kossuth Rádió/Sportvilág, lokal.hu,mindenamisport.hu, Sportmenu.net, nso.hu

Forrás: specialolympics.hu, Fotó: Szántó György
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenchalets Reiteralm
120 m2-es wellness faházak maximum 10 fő részére közvetlenül Reiteralm sípályáinál, a Schladming 4 hegy sípálya rendszerében. Minden ház 4 db hálószobával, nagy nappalival, több fürdőszobával és egyedi wellness szolgáltatásokkal kényezteti vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Landhaus Amadeus csillagcsillagcsillagcsillag
Kiváló családi szállás apartmanokkkal és kétágyas szobákkal néhány km-re Schladmingtól, síbusszal a közelben. Wellness: szauna, infravörös kabin, tepidárium, fitnesz.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.