Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

26 fős magyar küldöttség utazott az Osztrák Téli Nemzeti Játékokra

2024.03.19. sielok.hu

2024. március 14. és 19. között Grazban, Seiersberg-Pirka-ban, valamint a Ski amadé síterepein: Schladmingban és Ramsau am Dachsteinben rendezték meg a 7. Osztrák Téli Nemzeti Játékok esemény sorozatát, amelyen 26 fős magyar delegáció vett részt.
A grazi magyar konzul kísérte be a magyar csapatot a 7. Osztrák Téli Nemzeti Játékok ünnepélyes megnyitóján.
A grazi magyar konzul kísérte be a magyar csapatot a 7. Osztrák Téli Nemzeti Játékok ünnepélyes megnyitóján.
A hazai sportolók 4 szakágban: alpesi síben, gyorskorcsolyában, hófutásban és műkorcsolyában mutathatták be felkészültségüket, 1 évvel a torinói Speciális Olimpia Téli Világjátékok előtt.

Az „Együtt határok nélkül” jelmondatú versenyen összesen mintegy 1100 értelmi fogyatékossággal élő sportoló küzdött meg 10 téli sportágban.

Alpesi síben 4 sportoló képviselte hazánkat, akik mindannyian a Speciális Olimpia Szövetség tagszervezetének igazolt versenyzői.
Izgalmakkal volt teli a síelők utolsó versenynapja Schladmingban. | Fotó: Szántó György
Izgalmakkal volt teli a síelők utolsó versenynapja Schladmingban. | Fotó: Szántó György
A Ski amadé síterepein, Schladmingban és Ramsaum am Dachsteinben rendezték meg a futamokat. Az első versenynapon a változatos tavaszi időjárással is meg kellett küzdeniük a résztvevőknek. Volt csendes eső, havas eső is, később pedig napsütés majd szakadó jégeső.

A Magyar csapat eredményei

Óriás műlesiklásban:
Kertész Ádám (Fogócska DSE Érd)
2 divízió 1. hely
Csernai Tibor Miklós (Vértes DSE Kömlőd)
3 divízió 6. hely
Ferenc Bence (Vértes DSE Kömlőd)
4. divízió 2. hely
Teszenyi Tamás (Bárczi DSE Kaposvár)
2 divízió 2. hely.

Szuper óriás műlesiklásban:
Csernai Tibor Miklós (Vértes DSE Kömlőd) a kategóriája nagy esélyeseként indult el jól felkészült rutinos versenyzőnek számít, de sajnos kapukihagyás miatt az eredményét törölték így részvételi szalagot vehetett át.
Ferenc Bence (Vértes DSE Kömlőd) a csapat legifjabb tagja nagyon összeszedett magabiztos síeléssel a divíziójában 4 helyet javított. A ranglistán így az előkelő 2 helyezést szerezte meg.
3 divízió 2. hely
Teszenyi Tamás (Bárczi DSE Kaposvár) az időmérőn még gyengélkedett. Két nap alatt összeszedte magát és teljes erővel vágott neki a futamának. A kategóriája összes versenyzőjét maga mögé utasítva megnyerte a futamát.
2 divízió 1. hely🥇

Izgalmakkal volt teli a síelők utolsó versenynapja Schladmingban. Hétfőn rendezték meg a műlesiklás (szlalom) versenyt, ahol Kertész Ádám képviselte hazánkat. A versenyen végig esett az eső, ami nem kedvezett a pálya minőségének. Az osztrák versenyzőkön kívül még német, szlovák és szlovén sportolók neveztek. A két futam összesített eredménye alapján hirdettek eredményt. A szoros eredmények miatt az utolsó ember csúszásáig kérdéses volt, ki áll a dobogó legfelső fokára. 0,69 századdal megelőzve a szlovák versenyzőt is Kertész Ádám megnyerte a Középhaladó kategória szlalom versenyt. 🥇🎺

Összesítés:
Kertész Ádám: 2 arany
Teszenyi Tamás: 1 arany, 1 ezüst
Ferenc Bence: 2 ezüst
Csernai Tibor 6. hely
A csapatot Molnár Emőke sportoktató, gyógypedagógus és Molnár Sándor sportoktató edző, gyógypedagógus edzette és készítette fel a versenyre. A helyszínen a versenynapokon Molnár Zsolt, az MT Síiskola Dad oktatója segítette és vállalta a felszerelések karbantartását.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.