Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Speciális Téli Olimpiai Játékokra készül Stájerország

2016.11.23. sielok.hu

A világ legnagyobb, értelmi fogyatékossággal élők számára rendezett sporteseményének ad otthont 2017 márciusában Graz, Schladming és Ramsau. Az alpesi sí és snowboard versenyeket Schladming-Rohrmoosban, a sífutást és hófutást pedig Ramsau am Dachsteinban rendezik.
"Heartbeat for the World" mottóval 2017. március 14. és 25. között Stájerország ad otthont a 11. Speciális Olimpia Téli Világjátékoknak az értelmi fogyatékossággal élők számára.
Amikor március 18-án a schladmingi Planai Stadionban meggyújtják a remény lángját (Flame of Hope), az 1993-as schladmingi és salzburgi közös rendezést követően második alkalommal tartanak Ausztriában téli világjátékokat. Ez rendkívüli elismerésnek számít, mert Amerika kivételével Ausztria az egyetlen olyan ország, amely idáig két alkalommal adhatott otthont a Speciális Olimpiai Téli Világjátékok küzdelmeinek.

A 2017-es év legnagyobb sport- és szociális eseményén 107 nemzet mintegy 2700 atlétája vesz részt. Emellett 1111 edzőt, csaknem 5000 családtagot, a legkülönbözőbb területeken segítséget nyújtó 3000 önkéntest, a média 1000 képviselőjét, valamint 2000 díszvendéget és kongresszusi résztvevőt várnak a játékokra, amelynek keretén belül nem kevesebb, mint 1000 eredményhirdetést tartanak majd.
A hőn áhított érmekért Grazban, Schladmingban és Ramsau am Dachsteinban küzdhetnek a résztvevők. Az atléták azonban nem csak az érmekre fókuszálnak majd, ugyanis a Speciális Olimpia esküje egészen mást, sokkal fontosabbat mond:
„Hagyjatok nyerni! De ha nem nyerhetek, hagyjátok, hogy bátran megpróbáljam.”

A játékok alkalmával a versenyzők összesen kilenc különböző sportágban mérhetik össze tudásukat: a floor hockey, floorball és jégteke versenyszámait Graz vásár- és rendezvénycsarnokában, a Stadthalle Grazban tartják. A gyorskorcsolya és műkorcsolya eseményeinek a Merkur jégcsarnok ad otthont. Az alpesi sí és snowboard versenyeket Schladming-Rohrmoosban, a sífutást és hófutást pedig Ramsau am Dachsteinban rendezik.

Az első igazán nagy fénypont a nyitóünnepség lesz (2017. március 18-án) a Planai Stadionban, a játékok lezárását pedig az ünnepélyes záró ceremónia jelenti majd március 24-én a grazi Merkur Arénában.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.