Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

St. Corona: újabb esély szállt el a túlélésre

2014.02.05. Bata Attila

Az elmúlt időszakban váltakozva érkeztek a jó és rossz hírek az alsó-ausztriai sítereppel kapcsolatban. A legutóbbi hír biztosan a rossz kategóriába tartozik. Nehéz bármit is biztosan kijelenteni, hiszen annyi minden történt már itt az előző időszakban, de ebben a pillanatban reménytelen a helyzet.
Ahogy tavaly decemberben beszámoltunk róla, január végéig lehetett pályázni az új lift megépítésére, amelyből azonban nem lesz semmi. Az előzményekhez tartozik, hogy St. Corona síterepét az alsó-ausztriai tartomány üzemelteti az adófizetők pénzéből. A tartomány már évek óta azt tervezi, hogy a veszteséges síterepet bezárja és a lifteket átviszi a közeli síterepekre, amelyeket szintén ők üzemeltetnek az adófizetők pénzén. A tervek szerint az üzemeltetés nyári része megmaradna, bob pályával és egyéb nyári programokkal, de mint síterep, St. Corona már nem létezne.

A helyiek küzdenek a síterepükért, és újabb fejlesztésekkel előremenekülnének. Összeállítottak egy fejlesztési tervet a következő szezonra, amelyben egy hatszemélyes ülőlift és új pálya is szerepelt. Hosszú tárgyalások után a tartomány rábólintott a tervre és adott 11,1 millió eurót a megvalósításra. A pályázat iránt két ismert cég, a Doppelmayr és a Leitner is érdeklődött, végül is egy ajánlat érkezett: 18,2 millió eurós vállalási díjjal. Mivel a tartományon kívül senki sem jelezte, hogy költene erre a fejlesztésre, így nincs fedezet a hiányzó 7,1 millió euróra (kb. 2,2 milliárd forint).

A tartomány képviselője a héten kijelentette, hogy körülbelül ötmillió euróval támogatnák az esetleges nyári fejlesztéseket, körülbelül ez a nagyságrend látszik reálisnak, hogy az adófizetők egyszer viszontlátják a befektetett összeget.

Jelen pillanatban tehát az a helyzet, hogy nincs meg a pénz a téli fejlesztésekhez, anélkül pedig nyáron nem épül meg az új lift és az új pálya, és így vélhetően télen sem fognak kinyitni, hacsak időközben valahonnan nem szereznek hétmillió eurót.

KOMMENTEK

Szállástipp
Ofnerhof - Familie Gruber
Családi Biogazdaság a megújult St.Corona/Unternbergi síiskolától 150 méterre, Mönichkirchen-Marienseetől 9 km-re. Gyermekek részére: játszószoba és játszótér. Ellátás: háztáji termékek reggelire.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.