Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

St. Johann belehúzott; új hat és nyolcüléses

2013.12.18. | Szerző: Stani
A Ski Amadé régióban igencsak belehúztak a síterepek, Wagrain mellett St. Johann is fejleszt; decembertől egy hat-, és egy nyolcüléses felvonóval lesz gazdagabb a salzburgi síparadicsom. Nézzük is meg közelebbről az újdonságokat.
Az üzemeltető két 25 éves libegőt von ki a forgalomból és helyükbe egy hat-, és a nyolcülésest helyez. A hatülésest Obergassalmra keresztelték (pályatérképen 56-os) és minden jóval felvértezték. Fűtött ülések és lehajtható plexi, avagy buborék, így a legzordabb körülmények mellett is komfortosan érezhetjük magunkat.

Az elmúlt években épülő ülőfelvonóknál szinte „követelmény”, hogy a védőkorlát és ezzel együtt a léc/lábtartó magától csukódjon le és nyíljon fel, nem lehet ez máshogy az Obergassalm liftnél sem. Ennek elsősorban biztonsági okai vannak, különös tekintettel a gyerekekre. A másik ülőfelvonó a Strassalm nevet kapta, itt hat helyett nyolcan is utazhatunk egymás mellett.
Novemberi hóban a hegyállomás
Novemberi hóban a hegyállomás
Itt sem maradhat el a buborék és a fűtés. A nyolcüléses hegyállomására napelemeket telepítenek, amelyek besegítenek a felvonó energia igényének ellátásába, így, ha részben is, de zöld felvonó lesz a Strassalm.

Mindegyik felvonó másodpercenként öt méteres sebességgel röpít minket a magasba, és kapacitásuk sem lebecsülendő; a hatüléses óránként 2800, míg a nyolcüléses társa 3200 embert tud szállítani.
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 9 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.