Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

St. Johann belehúzott; új hat és nyolcüléses

2013.12.18. Stánicz Balázs

A Ski Amadé régióban igencsak belehúztak a síterepek, Wagrain mellett St. Johann is fejleszt; decembertől egy hat-, és egy nyolcüléses felvonóval lesz gazdagabb a salzburgi síparadicsom. Nézzük is meg közelebbről az újdonságokat.
Az üzemeltető két 25 éves libegőt von ki a forgalomból és helyükbe egy hat-, és a nyolcülésest helyez. A hatülésest Obergassalmra keresztelték (pályatérképen 56-os) és minden jóval felvértezték. Fűtött ülések és lehajtható plexi, avagy buborék, így a legzordabb körülmények mellett is komfortosan érezhetjük magunkat.

Az elmúlt években épülő ülőfelvonóknál szinte „követelmény”, hogy a védőkorlát és ezzel együtt a léc/lábtartó magától csukódjon le és nyíljon fel, nem lehet ez máshogy az Obergassalm liftnél sem. Ennek elsősorban biztonsági okai vannak, különös tekintettel a gyerekekre. A másik ülőfelvonó a Strassalm nevet kapta, itt hat helyett nyolcan is utazhatunk egymás mellett.
Novemberi hóban a hegyállomás
Novemberi hóban a hegyállomás
Itt sem maradhat el a buborék és a fűtés. A nyolcüléses hegyállomására napelemeket telepítenek, amelyek besegítenek a felvonó energia igényének ellátásába, így, ha részben is, de zöld felvonó lesz a Strassalm.

Mindegyik felvonó másodpercenként öt méteres sebességgel röpít minket a magasba, és kapacitásuk sem lebecsülendő; a hatüléses óránként 2800, míg a nyolcüléses társa 3200 embert tud szállítani.
KOMMENTEK

Szállástippek
Happy Flachau apartmanok
Az apartmanház Flachau központi, ám mégis nyugodt részén várja vendégeit, a StarJet 1 felvonótól kb. 300 méterre és 100 méterre a legközelebbi pékségtől. Szauna és infrakabin is kényezteti a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hideaway Dachstein West
2022 decemberében megnyílt új apartmanház, alpesi környezetben Dachstein West síterep annabergi A1-es felvonójától 8 km-re. 4-6 fős kényelmes, tágas apartmanokkal és 8 fős Penthouse lakással és wellnessel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.