Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Stájerország: 28 millió eurós fejlesztések az idén

2013.09.10. Bata Attila

Ahogy szoktuk a szezon elején, szép lassan átnézzük a környező síterepek újdonságait. Szokás szerint egy átfogó helyzetjelentéssel kezdünk, mint most az osztrák tartomány, Stájerország esetében, majd a tél beállta előtt jönnek a részletek síterepenként.
Az ORF összegzése szerint Stájerország az idén 28,1 millió eurót (kb. 8,5 milliárd forint) költ síterepeinek fejlesztésére. Egyedi tételként, ebből az összegből és a fejlesztések közül is kiemelkedik az új, tízszemélyes kabinos lift építése Kreischbergen. Ez lesz a tartomány első ilyen típusú síliftje. A lift óránként 3000 utast szállíthat és a fenti összegből hét millió eurót csak erre költenek.

Kreischberg: már kész az új lift hegyállomása
Kreischberg: már kész az új lift hegyállomása
Kreischberg tavaly története egyik legjobb szezonját zárta, 10 százalékkal emelkedett a forgalom a megelőző szezonhoz képest. Kreischbergen már előre tekintenek, 2015-ben freestlyle és snowboard világbajnokságot rendeznek. Ez nem biztos, hogy jót tesz egyébként a forgalomnak, a másik stájer síterep, Schladming sem növelte a látogatói számát a tavalyi szezonban a februári alpesi VB ellenére sem.

Hochwurzen (Planai): ilyen lesz az új kabinos
Hochwurzen (Planai): ilyen lesz az új kabinos
Ha már Schladming, akkor itt is új lift épül az idén a Hochwurzen részen. A többi stájer síterepeken (Reiteralm, Lachtal vagy Präbichl) apróbb újdonságokkal találkozhatunk majd. A tartomány körülbelül 10 millió eurós nagyságrendben költ az idén a hóágyúkra és a mesterséges havazás feltételeinek javítására.
KOMMENTEK

Szállástippek
FerienPark Kreischberg
Családbarát üdülőfalu 2-8 fős faházakkal, valamint apartmanokkal a kreischbergi kabinos lift völgyállomásától 4-500 méterre. Központi wellness részleg medencével, szaunákkal és pihenőteremmel. Félpanzió külön rendelhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Apartmenthaus Esther
A családias apartmanház Ramingstein 1.000 fős kis településén nyugodt környezetben 4 db különálló apartmannal várja vendégeit. Saját konyha, sítároló, infraszauna, WiFi, parkoló szintén megtalálható a házban.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Woody Park csillagcsillagcsillagcsillag
14 hüttéből álló Woody Park üdülőfalu a kreischbergi sípályák völgyállomásától 2 km-re. A 6-9 fős, kétszintes faházak minden igényt kielégítenek, többségükhöz szauna és jacuzzi is tartozik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.