Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Stájerország: 28 millió eurós fejlesztések az idén

2013.09.10. | Szerző: Bata Attila
Ahogy szoktuk a szezon elején, szép lassan átnézzük a környező síterepek újdonságait. Szokás szerint egy átfogó helyzetjelentéssel kezdünk, mint most az osztrák tartomány, Stájerország esetében, majd a tél beállta előtt jönnek a részletek síterepenként.
Az ORF összegzése szerint Stájerország az idén 28,1 millió eurót (kb. 8,5 milliárd forint) költ síterepeinek fejlesztésére. Egyedi tételként, ebből az összegből és a fejlesztések közül is kiemelkedik az új, tízszemélyes kabinos lift építése Kreischbergen. Ez lesz a tartomány első ilyen típusú síliftje. A lift óránként 3000 utast szállíthat és a fenti összegből hét millió eurót csak erre költenek.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Kreischberg tavaly története egyik legjobb szezonját zárta, 10 százalékkal emelkedett a forgalom a megelőző szezonhoz képest. Kreischbergen már előre tekintenek, 2015-ben freestlyle és snowboard világbajnokságot rendeznek. Ez nem biztos, hogy jót tesz egyébként a forgalomnak, a másik stájer síterep, Schladming sem növelte a látogatói számát a tavalyi szezonban a februári alpesi VB ellenére sem.

Ha már Schladming, akkor itt is új lift épül az idén a Hochwurzen részen. A többi stájer síterepeken (Reiteralm, Lachtal vagy Präbichl) apróbb újdonságokkal találkozhatunk majd. A tartomány körülbelül 10 millió eurós nagyságrendben költ az idén a hóágyúkra és a mesterséges havazás feltételeinek javítására.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »