Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Stájerország: fél méter havat és mínusz 20 fokot jósolnak

2018.02.22. Bata Attila

Dél-Ausztria ezen a héten ismét kapott a havazásból. Kedden körülbelül 20 cm hó hullott, tegnap jobbára szünetelt a havazás, kevesebb hullott, mint kedden. Mától újabb havazás éri el a stájer hegyeket és újabb 50 cm hó hullhat péntekig. Aztán pedig nagyon öltözzünk fel a síeléshez, kemény mínuszok tombolnak a hegyekben a hétvégétől.
Stuhleck: havazás tegnap
Stuhleck: havazás tegnap
A hegyekben 50 cm, a déli határon 30 cm, Graz környékén pedig további 15 cm hó hullhat péntek estig. Az útkezelő (ASFINAG) fél méter hóval számol, újabb hókotrókat állítanak szolgálatba, hogy minél kisebb legyen a fennakadás a következő napokban.

Eléggé ritka, hogy február végén nagyon hideg sarkvidéki levegő árasztja el Ausztriát. A meteorológusok szerint átlagosan 7-10 évente fordul elő. A mostani előrejelzések szerint hétvégétől március elejéig marad a hideg. Mínusz 5 és 15 fok közötti éjszakai hőmérsékleteket várnak, helyenként még ennél is hidegebb lehet. Valószínűleg megdől az idei szezon hidegrekordja, amelyet még decemberben mértek Radstadtban mínusz 21,2 fokkal.

A hegyekben napközben is kemény hidegre kell számítani, 2000 méter felett akár mínusz 20 fok is lehet.
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.