Menü ≡

Stájerország: fél méter havat és mínusz 20 fokot jósolnak

2018.02.22. | Szerző: Bata Attila
Dél-Ausztria ezen a héten ismét kapott a havazásból. Kedden körülbelül 20 cm hó hullott, tegnap jobbára szünetelt a havazás, kevesebb hullott, mint kedden. Mától újabb havazás éri el a stájer hegyeket és újabb 50 cm hó hullhat péntekig. Aztán pedig nagyon öltözzünk fel a síeléshez, kemény mínuszok tombolnak a hegyekben a hétvégétől.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
A hegyekben 50 cm, a déli határon 30 cm, Graz környékén pedig további 15 cm hó hullhat péntek estig. Az útkezelő (ASFINAG) fél méter hóval számol, újabb hókotrókat állítanak szolgálatba, hogy minél kisebb legyen a fennakadás a következő napokban.

Eléggé ritka, hogy február végén nagyon hideg sarkvidéki levegő árasztja el Ausztriát. A meteorológusok szerint átlagosan 7-10 évente fordul elő. A mostani előrejelzések szerint hétvégétől március elejéig marad a hideg. Mínusz 5 és 15 fok közötti éjszakai hőmérsékleteket várnak, helyenként még ennél is hidegebb lehet. Valószínűleg megdől az idei szezon hidegrekordja, amelyet még decemberben mértek Radstadtban mínusz 21,2 fokkal.

A hegyekben napközben is kemény hidegre kell számítani, 2000 méter felett akár mínusz 20 fok is lehet.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »