750 000 euró a hóágyúrendszer bővítésére
Ismételten új gépekkel bővült Kelet-Ausztria legnagyobb és legnépszerűbb síparadicsomának hóágyú armadája. Lándzsás és propelleres hókészítőket vásárolt a lifttársaság, hogy megerősítse az immáron lassan 200 hóágyút számláló gépparkot.
„A modern és ütőképes hóágyúrendszerünknek köszönhetően a tavalyi szezon egésze során optimális pályákat kínáltunk a hozzánk látogatóknak, annak ellenére, hogy kevés természetes hó esett. Az idei téltől kezdve még kevésbé leszünk rászorulva az anyatermészetre”- fogalmazott Fabrice Girardoni a felvonótársaság vezetője.
Kulináris élvezetek a hegyen
Az idén nagybetűkkel írják a gasztronómiát a stuhlecki W11 panoráma étterem konyháján, ugyanis osztrák sztárséfek gondoskodnak a kulináris élvezetekről.
Minden hónapban stájer specialitásokat kóstolhatunk meg; decemberben Hans Peter Fink majd a grazi Schlossberg étterem mesterszakácsa Christof Widakovich prezentálja specialitásait. Februárban őket követi Jürgen Kleinhappl a grazi San Pietro étterem konyhaséfe.
Hóágyúzás Stuhlecken; függetlenítve Holle Anyótól
Funpark kezdőknek is
Sok pozitív visszajelzést kapott Stuhleck a Blue Tomato közreműködésével épített funparknak köszönhetően. Az idei szezontól a Promibahn négyüléses tetejénél is kialakításra kerül egy funpark, melynek elemeit úgy állítják össze, hogy az kezdőbarát legyen, így itt a freestyle világ rejtelmeivel ismerkedhetünk; lesz többek közt hullámpálya és minisánc is. Az új funparkot gyermekek és felnőttek egyaránt használhatják.
Nagy szezonnyitó parti decemberben
Igaz a síparadicsom már december 10-től elkezdi a szezont, azonban a nagy szezonnyitó bulira egy héttel később, azaz december 16-án kerül sor.
A rendezvény 12 órától veszi kezdetét a W11 panoráma étteremben. Lesz diszkó, egyet fizet kettőt kap akció, főző show stájer ételekkel. Ingyenesen használhatjuk a hófánk pályát és a WISBI időmérő-versenypályát is. Sőt, a gyalogosan érkezők még a Stuhleckbahn ülőfelvonóval is díjmentesen utazhatnak.