Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tömeg és ünnepi csúcsforgalom a svájci pályákon

2011.12.30. Bata Attila

Tömeg és ünnepi csúcsforgalom a svájci pályákon Szokás szerint, hatalmas tömeg jellemzi az európai síterepeket az év utolsó napjaiban. Teljesen mindegy melyik országban síelünk, a legtöbb helyen várni kell a pénztárak, a liftek és a büfék előtt is. Ha lehet, jobb ilyenkor a kisebb, kevésbé ismert síterepet választani, ahol kisebb a tömeg.
Csúcsforgalom van a svájci síterepeken, amely egyrészt nem csoda, hiszen a világ minden részéről érkeznek a négyezres csúcsok közé, még akkor is, ha a svájci frank árfolyamát minden külföldi megérzi. A legtöbb svájci síterep folyamatosan látogatottsági rekordokat dönt ezen a héten.

Svájcban hatalmas hó esett a hegyekben az előző hetekben, karácsony óta pedig folyamatosan süt a nap, csodálatos időben lehet síelni, vagy a legtöbbször sorban állni a liftek előtt. Verbier turisztikai hivatala például büszkén jelentette be, hogy megdőlt az idei csúcs, 22.000 vendég használta a pályákat szerdán.

A kisebb síterepen is ki lehet tenni a ”Megtelt” táblát. Wildhaus síterepén szerdán 12.000-en síeltek, igazi közlekedési káosz alakult ki, amikor a tömeg végzett a síeléssel. Flumserberg síterepén 14.000-en voltak, a parkolók megteltek, utakat kellett lezárni, hogy az autók parkolni tudjanak. Egyes szemtanúk félórás várakozásról számoltak be a liftek előtt.

Andermatt, szikrázó napsütés és méteres hó (Kép: Michi Aeschbacher)
Andermatt, szikrázó napsütés és méteres hó (Kép: Michi Aeschbacher)
Karácsony másnapján igazi tömeg volt Laax síterepén, volt olyan síelő is, aki bevallása szerint 90 percet állt sorba egy liftnél. Itt az Alp Ruschein részen alakult ilyen hatalmas dugó, a síterep többi részén nem volt ennyire durva a helyzet. A lifttársaság újabb rekordot regisztrálhatott, 15.600-an vettek bérletet aznap.

Tíz-húsz perces várakozások és tömött parkolók jellemezték Davos-Klosters síterepét is. A vendégek száma itt is megközelítette a húszezret. Lenzerheide síterepén is 10-15 percet kellett várni, bár a síterep szóvivője szerint a 16.000 vendég még nem jelentett csúcsot, itt még nem volt telt ház.

Svájcban nagyon rosszul indult a tél, de a két ünnep közötti erős forgalom és az előző hetek havazása úgy tűnik megmentette az idei szezont. A legtöbb síterep már sokkal bizakodóbban várja a következő hónapokat.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.