Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Átlag 5 %-kal drágulnak a síbérletek Svájcban

2008.09.11. Bata Attila

Átlag 5 %-kal drágulnak a síbérletek Svájcban A síterep üzemeltetők szerint a megnövekedett költségek miatt szükség van a bérletárak emelésére az előttünk álló szezonban. Legjobban az energia és hóágyúzás költségei emelkedtek az utóbbi időben. Svájcban maximum öt százalékkal lesznek drágábbak a síbérletek.

A síterepek különböző mértékben emelik áraikat a következő szezonra, országos átlagban három százalékkal kell majd többet fizetni a svájci bérletekért. Ha megvizsgáljuk az idei télre érvényes napijegyárakat, akkor megállapíthatjuk, hogy a legjobban Lenzerheide emelte meg az árait, a tavalyi 59 frankról 62 frankra. Két frankkal kell többet fizetni, mint tavaly Davos, Flims-Laax, Grindelwald, Arosa és St. Moritz síterepein. Csak egy frankkal került többe a napijegy Adelboden, Zermatt vagy Saas Fee pályáin.

A legdrágább síterepnek továbbra is Zermatt számít, itt 71 frank egy napijegy, utána St. Moritz következik 69 frankos jegyárával. Sokkal olcsóbban kijöhetünk, ha Adelbodent választjuk, itt csak 57 frank a napijegy.

(1 svájci frank vételi árfolyamon körülbelül 155 forint)

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.