Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Svájci luxusszálloda saját sílifttel várja vendégeit

2009.10.21. | Szerző: Bata Attila
Svájci luxusszálloda saját sílifttel várja vendégeit Nem lehet egyszerű dolog kitűnni a legjobb síterepek közül, vagy valami mást kínálni, mint a világ legjobb szállodái. A svájci Alpokban található Tschuggen luxusszálloda az idei szezonra külön síliftet épített a szálloda és a hegy közé, amelyet csak a tehetős szállóvendégek használhatnak majd.
h i r d e t é s
A svájci Arosa síterepén található Tschuggen Grand Hotel a tavalyi évben fogott neki a teljesen egyedi beruházásnak. A különlift építésével a szezon végére végeztek, de akkor még csak próbameneteket végezhettek rajta. Először turistákat az idei nyáron szállított a különlift, az utazóközönség pedig az idei télen használhatja először síszezonban is. A szálloda vezetése november 27-re tervezi a különlift, a szállodáról elnevezett Tschuggen Express, első menetét.

Hívhatjuk akár különtaxinak is a két kabinból álló szerelvényt, amelyekben egyidőben tizenkét utas élvezheti a két és fél perces utat. Szép idő estén valóban mennyei látványban lehet részük, az üvegfalú kabinok nem akadályozzák a kilátást a környező hegyekre. A lift pontosan 528 méter hosszú utat tesz meg és körülbelül 150 méter szintkülönbséget emelkedik. Van olyan szakasza az útnak, ahol a meredekség eléri az 52 százalékot. A két kabin külső falára kerülnek a síléctartók, az egész szerelvény automatikusan közlekedik, nem kell hozzá külön személyzet.

Idén már közlekedik a Tschuggen Express
Idén már közlekedik a Tschuggen Express
A 130 szobás luxusszálloda körülbelül 1,3 milliárd forintnyi beruházással építette meg a síelők külön taxiját. Az idei előszezonban a kedvezményes ajánlatokkal várják vendégeiket, három éjszaka egy kétágyas szobában, reggelivel, síbérlettel, és természetesen az új lift használatával 855 frankba (kb. 150.000 Ft) kerül fejenként.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »