Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Svájci luxusszálloda saját sílifttel várja vendégeit

2009.10.21. Bata Attila

Svájci luxusszálloda saját sílifttel várja vendégeit Nem lehet egyszerű dolog kitűnni a legjobb síterepek közül, vagy valami mást kínálni, mint a világ legjobb szállodái. A svájci Alpokban található Tschuggen luxusszálloda az idei szezonra külön síliftet épített a szálloda és a hegy közé, amelyet csak a tehetős szállóvendégek használhatnak majd.
A svájci Arosa síterepén található Tschuggen Grand Hotel a tavalyi évben fogott neki a teljesen egyedi beruházásnak. A különlift építésével a szezon végére végeztek, de akkor még csak próbameneteket végezhettek rajta. Először turistákat az idei nyáron szállított a különlift, az utazóközönség pedig az idei télen használhatja először síszezonban is. A szálloda vezetése november 27-re tervezi a különlift, a szállodáról elnevezett Tschuggen Express, első menetét.

Hívhatjuk akár különtaxinak is a két kabinból álló szerelvényt, amelyekben egyidőben tizenkét utas élvezheti a két és fél perces utat. Szép idő estén valóban mennyei látványban lehet részük, az üvegfalú kabinok nem akadályozzák a kilátást a környező hegyekre. A lift pontosan 528 méter hosszú utat tesz meg és körülbelül 150 méter szintkülönbséget emelkedik. Van olyan szakasza az útnak, ahol a meredekség eléri az 52 százalékot. A két kabin külső falára kerülnek a síléctartók, az egész szerelvény automatikusan közlekedik, nem kell hozzá külön személyzet.

Idén már közlekedik a Tschuggen Express
Idén már közlekedik a Tschuggen Express
A 130 szobás luxusszálloda körülbelül 1,3 milliárd forintnyi beruházással építette meg a síelők külön taxiját. Az idei előszezonban a kedvezményes ajánlatokkal várják vendégeiket, három éjszaka egy kétágyas szobában, reggelivel, síbérlettel, és természetesen az új lift használatával 855 frankba (kb. 150.000 Ft) kerül fejenként.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.