Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Száz éve nem esett ennyi hó Moszkvában

2013.02.05. Bata Attila

Száz éve nem esett ennyi hó Moszkvában Komoly hóakadályok nehezítik a moszkvaiak életét egész télen. A polgármesteri hivatal szerint száz éve nem hullott annyi hó, mint az idei télen. Hétfőn újabb havazás érkezett, körülbelül 3400 baleset történt az utakon és összesen 3500 kilométer hosszú dugóról számolt be a helyi média.
A moszkvai polgármestert állandóan kritizálják a hóhelyzet kezelése miatt. Állandósuló hatalmas dugók, járhatatlan utak, akár 10-20 centiméteres havazás is komolyan megbénítja az orosz fővárost. Tegnap újabb komoly havazás terítette be Moszkvát, összesen 26 cm friss hóval. Szokás szerint megállt az élet az utcákon, összesen 3500 kilométer hosszú dugókban állt a forgalom a város különböző részein.

Tegnapi helyzetkép a moszkvai utakról
A polgármester-helyettes szerint ezen a télen rendkívül sok hó hullott Moszkvában, 100 éve nem volt ilyen havas telük a moszkvaiaknak. Az idén eddig összesen 216 cm havat mért a helyi meteorológiai intézet, másfélszer annyi, mint a 152 centiméteres szezonátlag.

A repülőtéren is gondokat okoz havazás. Kedd délelőtt 155 gép tudott késve elindulni vagy leszállni. Közülük 36-ot más repülőterekre kellett átirányítani. Tegnap a kormányfő, Dmitrij Medvegyev repülőgépe sem tudott leszállni a moszkvai Vnukovo repülőtéren.

Hihetetlenül szerencsés édesanya a gyermekeivel
A 156 méter magasan található moszkvai VVC meteorológiai állomáson ma reggel 56 cm volt a hóréteg vastagsága, a sokéves átlag a mai napon 36 cm.

KOMMENTEK
Kis Kovi | 2013.02.05. 20:52
El tudnék viselni végre már egy hasonló telet itt a fővárosban is. A BKV-t könnyen lecserélném sifutó lécekre:)
százas | 2013.02.05. 20:59
Moszkvában hó?

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.