Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Székelyföldön megalakult a Hargita sírégió

2014.10.23. sielok.hu

A projektben részt vevő négy sípálya ügyvezetője és a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulás elnöke a napokban aláírta a Hargita sírégió alapszabályát, ezzel letéve egy modern síturizmus alapkövét Székelyföldön.
A Temesvári Hírek beszámolója szerint a szóban forgó négy sípálya a homoródfürdői Lobogó pálya, a gyergyócsomafalvi Veresvirág pálya, illetve a bucsin-tetői Havas Bucsin és Bogdán pálya.

A csíkcsicsói közbirtokosság tulajdonában lévő hargitafürdői Kossuth és Miklós pálya egyelőre nincs benne a rendszerben, mert noha a beléptető kapuk már fel vannak szerelve, a hóágyúrendszer még nincs beüzemelve, így nem garantált a többi pályához hasonló minőség, ezért a vezetőtanács úgy döntött, hogy egyelőre nem írják alá a csatlakozási jegyzőkönyvet.

Reményeik szerint a síszezon kezdetéig sikerül beüzemelni azt, és időben tudnak csatlakozni, így a csíki térség sem marad ki a nagyszabású megvalósításból.

A kisgyerekeknek a felvonók használata 120 cm magasságig – ami megfelel az 5-6 éves kornak – ingyenes lesz, a 120–150 cm közötti magasságúak pedig 25%-os kedvezménnyel kapható gyermekjegyben részesülnek. A 65 év fölötti korosztálynak 50%-os kedvezménnyel nyugdíjas jegy jár.

Bucsin - Bogdán síterep bemutató
A közös rendszerben kétféle bérletet alkalmaznak, pontos, illetve szezonbérletet. Ezeknek az ára ezen az oldalon megtekinthető.

Ezeken a bérleteken kívül lesznek csak az egyes pályákra érvényes bérletek is. Ezeknek a rendszerét és árát az illető pálya igazgatósága fogja meghatározni, de nem haladják meg a rendszerben alkalmazott értékeket.

Havas Bucsin - síterep bemutató
A Hargita sírégió a több pályát összefogó közös bérlettel pluszszolgáltatást biztosít a helyi lelkes sízőtábornak és az odalátogató turistáknak egyaránt.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.