Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szerda: havazást várunk az osztrák-magyar határon

2018.02.06. Bata Attila

Szerdára újabb mediterrán ciklon érkezik a délről és a múlt héthez hasonlóan ismét csapadékot hoz az osztrák, szlovén, horvát és magyar régiókban. Ezúttal jóval kevesebb csapadékra számítunk, Ausztriában a keleti részeken várunk nagyobb, kb. 20 cm vastag havat.
A pénteki havazáshoz hasonlóan ezúttal is délről érkezik a csapadékzóna, de most jóval kevesebb hóra számítunk. Ami érdekesség: az osztrák előrejelzés. Ahogy a lenti képen is látható, eléggé ritka eset Ausztriában, hogy a havazás előrejelzésekor szinte csak a keleti országrészre jósolnak havat.

A szerdai előrejelzés
A szerdai előrejelzés
Itt sem kell túl sokra gondolni, de a közlekedésben az a pár centi is számíthat. A kelet-ausztriai országrészben kb. 5-10 cm hó hullhat az alsóbb régiókban, a hegyekben valamivel többet, 10-20 centiméter havat várnak.

Partnerünk, az Időkép térképe jól mutatja, hogy a havazás átnyúlik majd a nyugati országrészre is, itt 5-10 cm havat várunk. 
A hazai várakozások
A hazai várakozások
KOMMENTEK
tothlevente | 2018.02.07. 08:30
Egy másik, számomra megbízható előrejelzés:
http://www.snow-forecast.com/resort...s/Bukk/6day/mid

Egyébként nem tudom, mit jelentett az Időkép az elmúlt 4 napban mifelénk, de ami tény, hogy Bánkúton 43cm hó van, amiből friss (elmúlt 4 nap) több, mint 30cm.
A Borsodi medencében és a Bükk alján is 2 nap (vasárnap,hétfő) folyamatos (!) havazás volt váltakozó intenzitással, 0 fok körüli maximum hőmérséklettel, így még sík vidéken is 10-15cm friss hó van. Csak azért ennyi, mert meleg alapra esett.

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.