Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szezonkezdet előtti helyzetkép Szlovákiából

2012.12.07. Bata Attila

Szezonkezdet előtti helyzetkép Szlovákiából A hétvégén megkezdődik a síszezon Szlovákiában is! Itt nem esett túl sok természetes hó az előző napokban, így főleg azok a síterepek nyitnak ki, ahol a hóágyúkkal be tudtak segíteni. Szinte mindenhol csak egy-két lift és pálya fog üzemelni a hétvégén, a teljes üzemmódra még várni kell egy kicsit.

Chopok

Szombaton mindkét oldalon megkezdődik a síszezon! Északon a Biela Púť – Jasná (B3), Jasná Luková (B4) és a Pretekárska (1a), Májová (2), Biela Púť (13) pályák üzemelnek. A déli oldalon a Srdiečko – Kosodrevina (B6), Krupová I (C8), Kosodrevina – Lúčka (C10) lifteket és a Slnečná (31), Tréningová (31a), Hotelová (34), Krupová (36) pályákat lehet használni.

Tátralomnic (Tatranská Lomnica)

Itt kevés hó esett az elmúlt napokban. Megkezdték a hóágyúzást a Kőpataki-tó alatti részeken, különösen a legalsó pályákon. Szombaton a nyolcszemélyes lift fog közlekedni és a körülötte lévő pályákon lehet síelni. A fentebbi pályákat folyamatosan nyitják majd meg, de a legfelső, a Lomnici-nyereg pályáira még sokat kell várni, oda egy nagy havazás kell, mert a terület nem hóágyúzható.

Csorba-tó (Štrbské Pleso)

Itt is a hóágyúknak köszönhetően indul a szezon, egyelőre még csak néhány pályával, a tóhoz közeli Interski, Esíčko és Bukova hora pályákat nyitják meg szombaton. A Solisko menedékház alatti pályák nyitására még várni kell.

Donovaly (Dóval)

Szombaton két pályával megkezdik a szezont a Zahradiste oldalon. Összesen 1,2 km hosszú lesiklópálya várja az első síelőket, a négyszemélyes ülőlift és a P2-es húzólift fog üzemelni, amellyel a parkolóba lehet visszajutni. A síterep reggel 8.30-kor nyit, 15.30-ig járnak a liftek, ezen a hétvégén még nem lesz esti síelés.

Ždiar – Strednica

Kevés pályával és kevés lifttel indul be a szezon a Bélai-Tátrában szombaton. Azonban aki arra jár, kipróbálhatja a természetes havat, annál is inkább, mert szombaton ingyenes lesz a síelés.

Veľká Rača Oščadnica

Itt 10 cm hó esett, és a hóágyúknak nagyon kellett dolgozniuk, hogy szombaton legalább egy pályával el lehessen kezdeni a szezont a Dedovka oldalon.

Vratná-völgy

Itt a négyszemélyes Paseky ülőlift és a mellette található 1550 méter hosszú, nyolcas számú pálya fog üzemelni.

Roháče Spálená

A Nyugati-Tátrában található síterep a 25 cm természetes hó és a hóágyúk segítségével kezdi meg a szezont szombaton. Az első napon az ülőlift is üzemelni fog, valamint a 2-es, 3-as, és 4-es pályák. Szombaton a felnőttek is egy gyerekjegy áráért síelhetnek.

Kosútka

A határhoz közeli terepen a 100 méteres C jelű lifttel fogják elkezdeni a szezont. A teljes üzemeltetésre a tervek szerint karácsonykor kerülne sor. Szombaton, az első napon egy euróba kerül a napijegy.

Ski Bachledova

Nagyszerű idő van a hóágyúzáshoz, sőt még egy kis természetes hó is esett a napokban, de a nyitásra még várni kell a következő hétvégéig, nyitás december 14-én. Első nap 5 euróba kerül a napijegy.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.