Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szezonnyitók: buli volt, de síelés még nem igazán

2014.12.01. Bata Attila

November utolsó hétvégéjére sok osztrák síterep szeretett volna kinyitni, de ez még azoknak sem sikerült, akik már néhány napot ebben a szezonban nyitva voltak. A szezonnyitó bulikat megtartották, de egyedül a tiroli Ischgl-ben lehetett síelni is, a többi helyen maradtak a koncertek.
Úgy látszik az ismertebb osztrák síterepek marketingesei bíztak a november végi havazásban, így az előző hétvégére szervezték a hagyományos szezonnyitó bulikat. Az előző hét időjárása azonban keresztülhúzta az amúgy sem vérmes reményeket. Obertauernben ugyan beindították a lifteket, ez jól jött a túrázóknak és a fenti hütték forgalmának, de a síelés elmaradt. A tervezett koncerteket azért megtartották.

Planai: 9500-an a koncerten
Planai: 9500-an a koncerten
Planai (Schladming) már nyitva volt az idén, elég hihetetlenül hangzik, hogy november utolsó napján itt nem lehet síelni. A koncertet itt is megtartották, a síelőket kárpótlásul ingyenes buszok vitték a közeli Dachstein-gleccser felvonójához.

Kitzbühel Restelkogel része az eddigi hétvégeken már többször is nyitva volt, de az előző hétvégére ők is kénytelenek voltak bezárni.

A hét elején még esélyes volt, hogy a karintiai Heiligenblut is ki tud nyitni a fenti pályákkal, de hétvégre itt is füstbe ment minden terv.

Öröm az ürömben a tiroli
Ischgl. Az északi fekvésű pályáknak és az éjszakai hóágyúzásnak köszönhetően itt már csütörtökön kinyitottak, szombaton pedig a brit énekes James Blunt adott koncertet közel 17 000 néző előtt.

Ischgl: az első nap
Ischgl: az első nap
Nagyon sok síterep jelentette be, hogy a nyitást egy héttel, a december 6-i hétvégére halasztották. Nos, az időjárás továbbra sem igazán télies, ezért ez a dátum, ahogy Ötscher-Lackenhof vezetője megfogalmazta, sok helyen inkább a vágyálom kategóriába esik.

Az biztos, hogy a déli és keleti részekre egy kis havazás érkezhet a hét elején, de a hőmérséklet csak nagyon lassan csökken. Továbbra is a gleccserek maradnak ez első számú célpontok, a következő hétvége várható eseményeire néhány napon belül visszatérünk. 

Bár a német Bild szürke hegyoldalakkal és ütős címmel (Reméljük, még nem foglalta le a síelését!) illusztrálta tegnapi cikkét, azért még nem kell temetni a telet, végül is ma van az első napja!!!
KOMMENTEK
cannibale | 2014.12.06. 18:04
Asszem ezen a 6. dátumon tolnak még kettő hetet is.. :/

Szállástippek
Schneekristall Apartment
Új apartmanház Schladming síterepétől 5 perces autóútra Assach településen. A ház 6 modern apartmannal rendelkezik, teljesen felszerelt konyhával, fürdőszobával, külön WC-vel és erkélyekkel várja vendégeit. A házban szauna és közösségi tér is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Sunseitn
Hangulatos, osztrák családi panzió a ramsaui fennsíkon 1100 méteren, nyugodt környezetben, 1 km-re a helyi sípályáktól, 8 km-re a dachsteini nagykabinos lifttől, 10 km-re Planaitól. Reggeli kérhető, kisállat hozható.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almfrieden Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
Kutyabarát, négycsillagos szálloda és romantikus faházak Ramsau am Dachstein településen, a Dachstein masszívum lábánál. Wellness szolgáltatásai: gőzfürdő, infrakabin, finn szauna, pezsgőfürdő, fitneszterem, szervezett aktív programok, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.