Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hol lehet ingyen vagy egy euróért síelni Szlovákiában?

Ingyenes síeléssel kezdődik a szezon a Magas-Tátrában

2009.12.15. Bata Attila

Hol lehet ingyen vagy egy euróért síelni Szlovákiában? A Csorba-tónál kedden ingyenes síeléssel kezdődik a szezon. Hétvégén szinte bármelyik szlovák terepnyitóra megyünk, egy euró elég lesz a zsebben belépőre. Nagyon kemény hidegre készüljön, aki a következő napokban Szlovákiába indul síelni. Jó hír, hogy ez már Karácsonyig valószínűleg így is marad.

Csorba-tó (Štrbské Pleso)

Kissé késve, de a magas-tátrai pályák közül az idén is a csorba-tavi nyit ki először. Az idei szezon országos dicsőségét már Zdiar elorozta az október 17-i nyitással, amely azonban csak egy röpke ideig tartott. A Csorba-tónál 2002 óta nem fordult elő, hogy ilyen későn kell kezdeni a szezont, mármint, hogy csak decemberben lehet először síelni. A síterep tájékoztatása szerint a hóágyúkat múlt hét szerdáján üzemelték be először, de akkor rövid próbálkozás után inkább megvárták a hétvégi lehűlést, amely pontosan megérkezett, ahogy a szlovák meteorológusok megígérték. Jelenleg az Interski és Esíčko pályákat lövik folyamatosan a hóágyúk, és ezeken a pályákon már legalább hetven centiméteres a hóréteg vastagsága, amelyben egyre nagyobb a természetes hó aránya, köszönhetően az előző napok havazásainak. A két pálya közül az Interski a mai nyitónapon már a nagyközönség rendelkezésére áll, mégpedig teljesen ingyen. A csorba-taviak nem csak a nyitásban szeretnének elsők lenni minden évben, de az árakban is előzni próbálják a többi szlovák síterep egy eurós nyitónapi bérletárait. Tehát kedden beindul a szezon, igaz még csak a háromszemélyes ülőlift és a gyereklift szállít síelőket. A Szoliszkóra közlekedő négyszemélyes is üzemel majd, de csak turistákat szállít, a mellette található pályák csak később üzemelnek.

Donovaly

Itt is folyik a hóágyúzás már napok óta, és a tervek szerint pénteken, december 18-án nyílik meg a lankásabb oldal, a Zahradiste. Ezen a napon elég lesz egy euróval a zsebben sorban állni a bérletkassza előtt, hiszen csak ennyibe kerül a napijegy. Később, a karácsonyi időszakig 16 euróba kerül a napi síelés. Pénteken biztosan üzemel majd a négyszemélyes ülőlift a Zahradiste oldalon és a mellette található korongos felvonó. Hétvégén, jó idő esetén, a Nova Holá oldalon közlekedő Telemix felvonó is beindul, de egyelőre csak a kirándulók kedvéért.

Velka Raca

Ezt a síterepet tavaly óta ugyanaz a cég üzemelteti, amelyik Donovaly és Csorba-tó síterepeit, így itt is egy eurós a szezonkezdet pénteken. Itt egy pálya (Košariská I) és a mellette lévő négyszemélyes lift fog üzemelni.
Tegnap lázasan dolgoztak a hóágyúk Chopok déli részén is
Tegnap lázasan dolgoztak a hóágyúk Chopok déli részén is

Chopok-Jasna

Itt csak az a biztos egyelőre, hogy tegnapig 29.000 köbméter vizet elhasználtak már a hóágyúk és pénteken itt is egy euróért lehet síelni. A szokásoknak megfelelően a Biela Put (a négyszemélyes gyermeklifttel) és a Zahradiste rész fog üzemelni, de péntekig még sok minden történhet az Alacsony-Tátra hegyeiben, arról nem is beszélve, hogy a déli oldalon, Srdiecko és Kosodrevina között is dübörögnek a hóágyúk.

Tátralomnic

Hasonlóan Jasnához, pénteken itt is egy euróért lehet síelni. Ami biztos, hogy a kedvenc szlovák szavamról elnevezett megálló, a Čučoriedky (áfonyás) és falu közötti pályán lehet majd síelni. Itt is történhet még egy-két kedvező fordulat hétvégéig.

Martinské Holé

Úgy látszik a hideghez hasonlóan, az egy eurós akció is ellepte egész Szlovákiát, hiszen a Túrócszentmárton melletti hegyen is ennyibe kerül a síelés pénteken. A tervek szerint a tavaly átadott hatszemélyes Floch lift és a mellette található, az idén kibővített és kissé átalakított hasonló nevű pálya fog üzemelni.

Zverovka - Spálená

Régebben, ha a természetes hó mennyiségén múlt a szezonkezdet, akkor mindig az élen volt a Nyugati-Tátrában található Zverovka – Spálená (Rohács). Nem hiszem, hogy nagy titkot árulok el azzal, hogy ők is pénteken nyitnak, és itt sem kell egy eurónál többet fizetni a nyitónapon.

Bachledova-völgy

Az előzőekhez képest itt csak annyi a változás, hogy a szombati napon van a nyitás, tehát ekkor lehet egy euróért síelni.

Vratna-völgy

Ebben az egy eurós járványban, mintha csak ez a síterep oltotta volna be magát eddig a kedvezmények ellen. Itt szombaton nyitnak és a másfél kilométer hosszú Paseky pályát próbálják beüzemelni, a mellette közlekedő négyszemélyessel. Itt még nem hirdettek akciót, de ha ők is olvassák ezt a rövid helyzetjelentést, akkor még minden lehet …
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.