Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Karácsonyi helyzetjelentés a szlovák pályákról

2008.12.24. Bata Attila

Karácsonyi helyzetjelentés a szlovák pályákról Valamelyest javultak a hóviszonyok a szlovák pályákon a hétvégéhez képest. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy megérkezett a lehűlés, és sok helyen bevetették a hóágyúkat, hogy az ünnepi időszakra minél jobb formába hozzák a pályákat. Új síterepek is nyitnak a következő napokban.
Hétvégén még csak 16 síterep tartott nyitva északi szomszédunknál. Ezen a héten újabb síterepek csatlakoztak, illetve fognak csatlakozni ehhez a körhöz. Hétfőn nyitott ki az Alacsony-Tátrában található Tále síterepe, a hóágyúknak köszönhetően, egyelőre korlátozott üzemmódban. A mai napon nyitja meg kapuit a Besztercebánya közelében található Králiky. Szintén ma lehet először síelni egy kis magas-tátrai síterepen, a Tatranská Javorina melletti Ski Taja pályáin.

Karácsonykor sorra nyílnak meg a szlovák sípályák. Az ünnep első napján kezdi meg a szezont a magyar határtól kissé messze található, de modern síterep Orava Snow-Oravská Lesná. Számos kis terep is ekkor üzemel először: Vyšná Boca-Bačova, Litmanová, Lopušná dolina – Ski Chem, Liptovská Teplička, és Poráč-Brodok. A nagy nevek közül erre a napra időzítette a kezdést a Snowparadise Veľká Rača.

Karácsony másnapjára is marad szezonnyitó. Magyaroknak fontos lehet, hogy ezen a napon lehet először síelni Kokava-Linia síterepén, valamint ekkor nyit Racibor-Oravský Podzámok síterepe is. Vasárnap lesz az ünnepélyes szezonnyitó Winter Park Martinky síterepén, amely az eddig Martinské Holé néven ismert síterep új neve.

Sajnos, hiányzik néhány kedvelt név a nyitva tartó szlovák terepek listájáról. Még nem lehet síelni a Lomnici-nyeregben, a Jasenska-völgyben, vagy a Bachledova-völgyben.

Általánosságban elmondható, hogy Karácsony első napjától a legtöbb helyen a főszezoni bérletárak vannak érvényben. Kivétel azokon a helyeken, ahol kedvezményesen lehet síelni, tekintve, hogy az adott síterep csak részlegesen üzemel Szlovákiában. A síterepek nem tudták az összes pályájukat megnyitni, Chopok északi oldalán pl. összesen 13 kilométeren lehet síelni. A szlovák terepeken a hó vastagsága jellemzően 30 cm körül van, a magasabban fekvő síközpontokban találunk 70-100 cm vastag havat.

Jelenleg az alábbi síterepeken lehet síelni Szlovákiában:

Alacsony-Tátra (Nízke Tatry)


Skicentrum Čertovica 60 cm
Čertovica - STIV 60 cm
Donovaly - Záhradište 30 cm
Chopok-dél - Srdiečko 90 cm
Chopok-dél - Kosodrevina 90 cm
Chopok-észak - Záhradky 70 cm
Chopok-észak - Biela Púť 70 cm
Tále 30 cm

Magas-Tátra (Vysoké Tatry)


Csorba-tó (Strbske Pleso) 90 cm
Ski Taja-Tatranska Javorina 30 cm

Nyugati-Tátra (Západné Tatry)


Roháče - Spalena-völgy 70 cm

Bélai-Tátra (Belianske Tatry)


Skicentrum Strednica Ždiar 30 cm

Nagy-Fátra (Veľká Fatra)


Skalka pri Kremnici 40 cm

Kis-Fátra (Malá Fatra)


Vratna Free Time Zone - Chleb 80 cm

Vepor (Veporské vrchy)


Látky-Hotel Royal 25 cm
Polana 40 cm

Kis-Kárpátok (Malé Karpaty)


Pezinská Baba 15 cm

Árvai-Magura (Oravská Magura)


Skipark Kubínska hoľa 35 cm
Ski Zábava-Hruštín 40 cm

Rozsnyói-hegység (Volovské vrchy)


Relax Center Plejsy 40 cm
 

Hóadatok: holidayinfo.sk
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.