Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovákia: 20 cm hó esett az iskolai szünet előtt

2014.02.15. Bata Attila

Kissé javultak a körülmények erre a hétvégére Szlovákiában. A hét közepén a magasabb régiókban 20-25 cm hó hullott. A héten már voltak olyan hideg éjszakák is, amikor több helyen is beindították a hóágyúkat, a hétvégén pedig megkezdődött a háromhetes, országos, iskolai szünet első turnusa.
Donovaly, Nova Hola, hétvégén megnyílt a Patočiny lift melletti pálya
Donovaly, Nova Hola, hétvégén megnyílt a Patočiny lift melletti pálya
Szerdáról csütörtökre az árvai régióban, a Magas- és Alacsony-Tátrában körülbelül 10-20 cm hó esett, a szerencsésebb helyeken 25 cm hó hullott. Lassan már azt is érdemes megemlíteni, hogy több síterepen végre be tudták indítani a hóágyúkat, hiszen éjszakánként már kellően hideg volt a hóágyúzáshoz.

Chopok, 2014. február 13.
A holidayinfo.sk beszámolója szerint a mostani hétvégén összesen 90 síterepen lehet síelni Szlovákiában. Ez a hétvége több szempontból is érdekes. A tegnapi Valentin napon több helyen is kedvezménnyel síelhettek a párok, mától pedig megkezdődik a tavaszi szünet a szlovák iskolákban.

Szlovákiában három részben tartják meg az egyhetes szünetet. Először a középső kerületek (Besztercebánya, Zsolna és Trencsén) mennek szünetre. Itt hivatalosan hétfőtől kezdődik a szünet, de természetesen ezt sokan összekötik a mostani hétvégével.

Február 24-től a pozsonyi, nyitrai és nagyszombati kerületek iskolásai, majd március 3-tól keleti kerületek tanulói (Kassa, Eperjes) kapják meg a szünetüket. A korábbi tapasztalatok alapján az előbbiek inkább Ausztria felé, az utóbbiak pedig inkább a szlovák terepeket irányába indulnak el.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.