Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megkezdődött a síszezon a szlovák pályákon is!

2009.10.17. Bata Attila

Megkezdődött a síszezon a szlovák pályákon is! Hihetetlen, hogy ilyen korán kezdődik meg a szezon idén Szlovákiában is. A magasabb hegyeket beterítő havazás eredménye, hogy körülbelül egy méter hó esett a Magas-Tátrában, rengeteg a hó az Árvai-Magura részen, két kisebb síterep már a hétvégén megkezdi az idei szezont.
A szokásosnál közel egy hónappal korábban a hétvégén már több síterepen is lehet síelni. Az előző években szokásosan legkorábban nyitó két síterepe, Csorba-tó és Spalena-völgy, ugyan roskadozik a hó alatt, de mégsem nyitnak ki egyelőre. Sokkal bátrabbak a kisebb síterepek.

Valószínűleg az első szlovák síközpontként nyit ki szombat reggel 9-kor a lengyel határhoz közeli Zdiar falu felett található Strednica síközpont. Az üzemeltetők szerint az előző napokban 50-60 cm hó esett, és tömörítés után is 35-40 cm maradt a pályákon. A füves domboldalakon már ekkora hóból is lehet síelésre alkalmas pályát készíteni.

Mint a mesében, Zdiar a Bélai-Tátra havas csúcsai alatt
Mint a mesében, Zdiar a Bélai-Tátra havas csúcsai alatt
Az üzemeltetőek elmondták, hogy a Bélai-Tátra völgyében található sícentrum különleges mikroklímája miatt nem lesz gond a hóval, péntekről szombatra virradóra is mínusz kilenc fokot mértek a völgyben. A síterep kilenc húzóliftjéből szombaton kettő fog üzemelni, de van arra esély, hogy vasárnapra egy harmadikat is elindítanak. A felnőtt napijegy 7 euróba, a gyermekjegy 2 euróba kerül.

Készítik a pályákat Strednica (Zdiar) síterepén péntek reggel
Készítik a pályákat Strednica (Zdiar) síterepén péntek reggel
A Ski Zábava Hruštín síterep vezetője szerint majdnem egy méter vastag hó esett az 1142 méter magas Vasiľovská-hegy tetején. A négy húzólifttel és 900-1150 méter közötti pályákkal rendelkező síterep szombaton és vasárnap is nyitva tart. Itt még javában dolgoznak a pályákon, és arra kérik a síelőket, mielőtt szombaton útra kelnek, a síterep honlapján nézzék meg a pontos nyitva tartást, amely még az üzemeltetőek előtt is rejtély.

A nagyobb terepek még kivárnak. Chopokon ugyan esett a hó, de túl enyhe az idő, és még nem elég hideg a talaj. Csütörtökön megpróbáltak egy pályát rendbe tenni, de kiderült, hogy ez még túl korai. Ezen felül a meteorológusok szerint is korai lenne a nyitás, hiszen a jövő héten átlagosan 10 fokkal melegebb idő köszönt Szlovákiára is.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Strachan Wellness Panzió
Gorál stílusban épült panzió különböző méretű szobákkal, saját étteremmel Zdiar központi részén, 50 méterre a Strachan sípályáktól és 6 km-re Bachledkától. Wellness: pezsgőfürdő, szaunák, pihenőterem, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.