Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovákia: új autópálya-szakaszt adtak át Kassa környékén

2019.12.18. sielok.hu

Hétfőn ünnepélyesen átadták a forgalomnak a D1-es autópálya Budamér és Magyarbőd közti 14,4 kilométeres szakaszát. Az útszakasz meggyorsítja a magyar határ és Kelet, illetve Észak-Szlovákia közötti a közúti forgalmat.
Hétfőn ünnepélyesen átadták a forgalomnak a D1-es autópálya Budamér és Magyarbőd (Budimír–Bidovce) közti 14,4 kilométeres szakaszát. Az építkezés három éven át tartott és határidőre fejezték be.

A szakaszon 23 hidat is kellett építeni, továbbá négy kereszteződést: Budamérnél, Magyarbődnél, Kassaolcsvárnál (Košické Oľšany) és Rásnál (Hrašovík). Emellett az R2/R4-es gyorsforgalmi út egy kilométeres szakasza is elkészült a rási kereszteződésnél.
Az útépítést költsége elérte a 197,4 millió eurót áfa nélkül, uniós támogatásokból és költségvetési forrásokból finanszírozták, a kivitelező a Skanska SK társaság volt.

Budamérnél az útszakasz csatlakozik a D1-es autópálya Eperjesre (Prešov) vezető szakaszához, Kassaolcsvárnál pedig később összekötik a kassai (Košice) körgyűrűvel és az R2-es Kassa-sacai (Košice-Šaca) részével. Az ennek megépítéséről szóló szerződést a Nemzeti Autópálya-társaság (NDS) tervei szerint 2020 első felében írják alá.

Forrás: bumm.sk
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.