Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fedezd fel Kelet-Szlovákia tömegmentes síterepeit!

2019.12.16. sielok.hu

A Kassa környékén fekvő síközpontok talán kevésbé ismertek, ezen próbálunk változtatni. A síelőkön kívül más téli sportok kedvelői is megtalálják a számításukat – lehet korcsolyázni, szánkózni, sítúrázni vagy aki tapasztalt mászóként az adrenalindús élményeket kedveli – akár jeget is mászhat a Szlovák Paradicsom Nemzeti Park befagyott vízesésein.
Sítúrázó a Szlovák-Paradicsomban
Sítúrázó a Szlovák-Paradicsomban
Szeretsz síelni, de az Alpok túl messze vannak a szlovák Tátra pedig évről-évre zsúfoltabb? Próbáld ki a stresszmentes síelést, elkerülve a hosszú sorban állást a jegypénztárnál, a felvonónál és az étteremben Kelet-Szlovákiában!

Négy Kassa környéki síközpont, amelyet feltétlenül érdemes kipróbálni

A Ski Centrum Mraznica – Hnilčík három lesiklópályát üzemeltet 705-től 1035 méterig terjedő tengerszint feletti magasságban. A leghosszabb lejtő 1650 méter, a sísuli kék pályája pedig 100 méter és ez a legjobb választás azoknak, akik teljesen az alapoktól szeretnék beavatni gyermekeiket a síelés tudományába. A központ része egy fedett korcsolyapálya is.
Egy másik lehetőség - a legközelebb Kassához – az Eprestetői Síközpont, más néven Jahodná, ahol 3 lesiklópálya van, hóágyúznak és este is lehet síelni. A kassaiak többnyire ide járnak, ezért ünnepnapokon kivételesen előfordulhat zsúfoltság.
Kelet- és Közép-Szlovákia határán, az 1000 métert meghaladó tengerszint feletti magasságban fekszik a Ski Telgárt síközpont. Itt nem kevesebb, mint tíz lesiklópálya várja a síelőket és gyakran kísérőprogramokkal is színesítik a kínálatot – pl. kutyaszánhúzó versennyel.
Telgart
Telgart
A Korompa (Krompachy) közelében a Relax Center Plejsy 7 lesiklópályát működtet, hosszuk 350 és 1400 méter közötti, 470 és 912 méter közötti tengerszint feletti magasságban fekszenek. Szállásra is van lehetőség közvetlenül a sípálya tövében, ahol az egész napos sportteljesítmény után kellemes kikapcsolódást nyújt az esti wellness.
Kassa télen | Fotó: kosiceregion.com
Kassa télen | Fotó: kosiceregion.com
A kassai kerületben ezeken kívül további kisebb síterepeket is felfedezhetünk, mint például Felsősajó, Sajóréde vagy a Porac Park, alias Vereshegy.

Sífutók számára ajánlott síterepek

Kassa környékén a sífutás szerelmesei is bőven találnak helyszínt. A grajnári sífutó központban például 6 különböző hosszúságú és nehézségű pálya várja a sífutókat. A pályák nagyrészt fenyvesekben kanyarognak. A Kojsói Havason 5 kilométeren keresztül követhetjük a hóba vágott nyomvonalat. A Dobsinai Jégbarlang mellett megújult a régi sífutópálya, ahol annak idején több versenyt is rendeztek. Itt egy körpálya üzemel, négy különféle hosszúságban. Kassa közelében egy 9 kilométeres sífutópálya vezet az Eprestetőről a Lajoskára, vagy ajánljuk a Kavocsány (Kavečany) melletti körpályát is.
Paradicsomi sífutás
Paradicsomi sífutás
És még egy különlegesség – ha szereti az igényesebb terepeket, felmászhat a SKI Telgárt központ pályáin a Tresník hegygerincre. Az itt kialakított 15 kilométeres sífutópálya igazi csemege azoknak, akik sportolás közben azt szeretik, ha a pulzusuk nagyobb frekvencián teljesít.

További infó található a sípályákról és sífutópályákról a www.kosiceregion.com weboldalon.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Lake Forest Dedinky Resort
Három apartmanházból álló resort Dedinky - Mlynky sítereptől 240 méterre saját pezsgőfürdővel, és szaunával, csodás kilátással a völgyre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.