Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Telgárt
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 905 - 1300 m
Szintkülönbség 395 m
Sípályák hossza 6,9 km
Liftek száma 7
1,5 km
3,9 km
1,5 km
Húzólift
7
Síszezon: 2023.12.09. – 2024.03.24.
A síterep nyitva van. 2,5 km pálya és 4 lift üzemel. Részletek
Budapest: 225 km, 3 óra 23 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 27 EURGyerek napijegy: 19 EUR
INFORMÁCIÓK
BEMUTATÁS
Telgárt a festői szépségű Királyhegy (Kralova Hol'a) tövében meghúzódó település. A falu a felső Garam völgyében található, a község mellett találjuk a Garam (Hron) forrását is. A síközpont Telgárt falu közelében található, az Alacsony-Tátra, Szlovák Paradicsom és a Szlovák-érchegység között a völgyben, nem messze a Garam folyó forrásától a Király hegy lábánál.

A sípályák hóbiztosságát az Alacsony-Tátra és a Szlovák-Paradicsom hegyvidékei biztosítják, szükség esetén azonban a ratrakokkal kezelt pályákat hóágyúzzák is. A téli sport rajongók számára a lesiklásra és freeride síelésre vagy snowboardozásra is van lehetőség. A sípálya 5 részre van felosztva, mely alkalmas a kezdőknek és haladóknak egyaránt, utóbbiak rendelkezésre áll egy 400 m magasságú meredek lejtő is. A Stodolisko, Tresník I. és Tresník II. lejtőkön a jó síelés feltételeit kiépített hóágyú biztosítja. A Tresník I. sípálya rendelkezik jóváhagyással a FIS versenyek megszervezéséhez. Adrenalin élmenyt kínál még a két erdei freeride terület, melyek kezeletlen pályák.

A lesikláson kívül egyéb sportolási lehetőségek is vannak, úgy mint a korcsolyapálya, vagy a 15 kilométeres sífutópálya. A sítúra és túralehetőségek is nagyon bőségesek, a leggyakoribb úticél a Királyhegy, ami 1948 méteres magasságával komoly kihívást jelent. A közelben találjuk a nyári szezonban nyitva tartó Dobsinai jégbarlangot (Dobsinska ládova jaskyna), a népviseletéről híres Vernárt, ahol szintén van sízési lehetőség, valamint a Szlovák-Paradicsom számos további nevezetességét.

A pályát Magyarország felől a Balassagyarmat-Zólyom (Zvolen) - Breznóbánya - Telgárt, vagy a Salgótarján - Rimaszombat (Rimavska Sobota) - Tiszolc (Tisovec) - Murány (Muran) - Vöröskő (Cervena Skala) - Telgárt útvonalon közelíthetjük meg.
Olvasd tovább
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
Ma
2°C
10°C
Holnap
0°C
10°C
Holnapután
1°C
8°C
7 napos előrejelzés
HÓJELENTÉS
Hóréteg 30 - 50 cm
Lift üzemben 4/7
Pálya üzemben2,5 km
Utolsó havazás 2024.01.24.
Részletes hójelentés
SZÁLLÁSOK
FOTÓK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.