Menü ≡

Szlovákiában vasárnaptól megszűnik a veszélyhelyzet

2020.06.11. | Szerző: MTI / sielok.hu
Szlovákiában vasárnaptól véget ér a koronavírus okozta Covid-19 betegség terjedésével összefüggésben márciusban kihirdetett egészségügyi vészhelyzet - az erről szóló döntést szerdai ülésén hozta meg a pozsonyi kormány.
h i r d e t é s
Szlovákiában március 16-án lépett hatályba egészségügyi vészhelyzet, s az a szerdai kormánydöntés értelmében június 13-án éjfélkor véget ér. A vészhelyzet további meghosszabbításának elvetésére vonatkozó javaslatot a központi válságstáb elnökének tisztét is betöltő Robert Mikulec belügyminiszter tette a kabinet asztalára. Annak értelmében, még a vészhelyzet lejárta előtt, már szerdától azonnali hatállyal megszűnik az ideiglenes gyülekezési tilalom.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Közben Szlovákiában továbbra is viszonylag alacsony szinten maradt a koronavírussal újonnan diagnosztizáltak napi átlaga, ez a szám már mintegy másfél hónapja öt alatt van. A nemzeti egészségügyi információs központ honlapján szerdán közölt adatok szerint kedden kettő, az elmúlt három napban pedig együttvéve három személynél mutatták ki a Covid-19 betegség kórokozóját, így jelenleg - a korábbiakkal együtt - már 1533 fertőzöttet vettek nyilvántartásba. Közülük hivatalosan 1404-et gyógyultnak nyilvánítottak. A kór elismert halálos áldozatainak száma 28, és eddig már közel 192 ezer vírustesztet végeztek el.
A szlovákiai síterepeken sorra nyitnak ki a nyári attrakciók. Donovalyn szombattól újra üzemel a Telemix felvonó és számos más nyári szolgáltatás is. - tájékoztatott Miro Dobrota, a síterep marketing vezetője.

2020. június 15-én megnyitnak a tátrai turisztikai utak és ösvények a nagyközönség számára. A szimbolikus megnyitó a Tarajkán lesz 10 órától. Innen indul az akadálymentes turisztikai útszakasz is a mozgássérültek számára. Ez a piros jelzéssel ellátott szakasz Ótátrafüred (Starý Smokovec) - Tarajka (Hrebienok) - Rainer menedékház (Rainerova chata) útvonalon alkalmas babakocsik és kerekesszékűek közlekedésére is. A Magas-Tátrában már 8 akadálymentes turistaút található.
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknekUtasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »