Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovénia: az összes síterep kinyithat a hétvégétől

2021.02.05. Bata Attila

A szlovén kormány csütörtöki rendelete szerint szombattól az összes síterep üzemelhet az országban. A síeléshez Szlovéniában továbbra is 24 óránál nem régebbi negatív tesztet kell felmutatni.
Vogel: heti hat nap működik a helyi telepített tesztállomás
Vogel: heti hat nap működik a helyi telepített tesztállomás
Rengeteg kérdést kapunk mostanában a szlovéniai helyzetről, amely holnaptól annyiban javult, hogy most már az összes síterep megnyithatja a kapuit.

Megértjük az érdeklődést, hiszen tényleg nem könnyű követni a szlovéniai helyzetet, amely elég gyorsan változik a járványhelyzet alakulásától függően.

Január 1-től nyitottak ki a szlovén pályák, de január 8-tól bezárták őket. Két héttel később már kinyithattak azok a pályák, amelyek olyan régióban üzemelnek, amely a járványhelyzetet tekintve kedvezőbb számokat mutat.

Holnaptól az összes régió összes pályája nyithat, amennyiben az üzemeltetők úgy döntenek. A rendelkezés február 12-ig marad érvényben, meghosszabbításáról a jövő héten döntenek.
Bovec-Kanin: Ilyen hóviszonyok mellett holnaptól ők is nyitnak!
Szlovéniában január óta szigorú feltételhez kötik a síelést: 12 éven felülieknek 24 óránál nem régebbi (PCR vagy antigén) negatív tesztet kell bemutatniuk. Fontos, hogy csak Szlovéniában készült tesztet fogadnak el. Néhány síterep a központi liftek közelében mobil tesztállomásokat hozott létre, ahol gyorstesztet végeznek és negatív eredmény után már lehet síelni.

Negatív tesztet nem kérnek a sportolóktól és kísérőiktől, valamint a 12 év alatti gyerekektől, akik azonban csak felnőtt kísérővel síelhetnek.

A magyar állampolgárokra vonatkozó aktuális szabályokról a konzulátus oldalán lehet tájékozódni.
KOMMENTEK
krtarnai | 2021.02.05. 17:15
és mennyibe kerül a teszt????
Bata Attila | 2021.02.05. 17:23
Síterepenként változó. Sok helyen ingyenes, máshol 5-10 euró között láttam.
- Marky - | 2021.02.05. 17:40
Szálláshelyek továbbra is zárva maradnak a külföldiek előtt?
Bata Attila | 2021.02.05. 17:57
Konzulátus szerint "a szállodákat továbbra is kizárólag diplomaták, üzletember-delegációk és sportolók vehetik igénybe."
tomika | 2021.02.05. 19:02
Csak egy kérdés...
MI van akkor ha én mondjuk megérkeznék egy négy fős csapattal és a pályán kihelyezett tesztállomáson mondjuk a társaság egyik tagja mutat egy állitolagos pozitiv tesztet?Mindenkinek takarodj haza vagy kihivják a fehér ruhásokat és kint 2 hét karantén ki tudja hol? Hát mert ez igy elég szürreális... meg az is hogy akkor megkapom a pozitiv tesztet és szépen nyugodtan elhagyhatom a pályát ....
D.Vali | 2021.02.05. 20:38
Szia Tomika!
Két éve márciusban voltunk Vogelen, minden nap (hétköznap) telt ház volt a sípályán - főként szlovének síeltek - de legalább nem volt olcsó a napijegy - most ehhez jön még a napi tesztelés, - néhány 10-20 EUR-ért
bizonytalan végeredménnyel + itthon a járulékos karantén, tesztek..stb Szóval bárhogy is alakul, mindenképp "jól járnátok:)"
tomika | 2021.02.06. 08:20
😂 Na pont ezért kérdeztem. Meg az is érdekelne igazán hogy miképpen történik a levonulás a pályáról ha mondjuk ezek az igen 'megbízható' tesztek produkálnak csak egy pozitívat közöttünk. Egyébként én viccet félretéve pont ezért el is engedtem ezt erre a szezonra és nem a 10 euró miatt hanem a következményeire nem nagyon vagyok vevő.... szerintem még a következö szezon is bizonytalan ha nem lesz oltás decemberig- Márpedig eddig úgy tűnik -nem nagyon tudunk menni sajnos ez a szomorú jövö🤔
Dudás Ferenc | 2021.02.13. 07:39
3.-án voltam ott. Csak Szlovén állampolgároknak csináltak tesztet.
MUELLNRT | 2021.02.17. 18:35
Dudás Ferenc!

Magyar határon nem volt gond? Gondolok itt a karanténra vagy szimplán át engedték Önöket?

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.