Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovénia: helikopteres síelés a méteres hóban

2014.03.16. Bata Attila

A sors fintora, hogy egész szezonban itt a legjobbak a hóviszonyok Szlovéniában, de a síelők nem juthatnak fel, hiszen tavaly tönkrement a legfontosabb sílift és vele együtt Bovec-Kanin síterepe is. Liftek híján marad a sítúra, vagy a helikopteres síelés, amely egy kényelmes, de drágább módja a helyi síelésnek.
A Kanin Heliskiing egy körülbelül hatperces helikopteres út, amely a 2350 méter magasan fekvő nyeregbe repíti a síelőket, ahonnan vezetőkkel együtt lehet lesíelni másfél óra alatt az 1100 méteren található síterepre. Ilyenkor már a szokásos „négyévszakos” hóviszonyok között, fenn még a jeges havon, aztán fokozatosan puhul a hó, és lenn már gyakorlatilag „vízisíbe” megy át a síelés.

A síterep bezárása miatt azt is mondhatjuk, hogy a kényszer hozta létre ezt a szolgáltatást, amely népszerűnek bizonyult már az első évében. A következő évekre tekintve, a helikopteres síelést szervező cég nagy lehetőségeket lát ebben a szolgáltatásban. Jelenleg 100-150 euróba kerül egy menet, amelyen lehetne még csökkenteni. Például kellene hozzá egy állandó helikopter helyben, hiszen a mostanit egy távolabbi helyszínről bérlik a szervezők.

Kép:http://www.rtvslo.si
Kép:http://www.rtvslo.si
Az utóbbi napok napos időjárása miatt már kissé vékonyodott a hónap elején még körülbelül hét méter vastag hótakaró, de természetesen hó még mindig bőven van a felső régiókban. Azt még nem lehet tudni, hogy jövőre mi lesz a csődbe ment sítereppel, de nem árt felkészülni, hogy ezeket a csodás hegyoldalakat jövőre is csak a sítúrázók vagy a helikopteres síelők fogják látni.

Kép:http://www.rtvslo.si
Kép:http://www.rtvslo.si
KOMMENTEK

Szállástippek
Residence Soca
Önellátó, luxus alpesi apartmanok a Triglav Nemzeti park szívében, Bovec-Kanin felvonójától 12,8 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Mangart csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos hotel Bovec szélén, a sífelvonótól 1.800 m-re. Az épület legfelső szintjén egy kis wellness részleg került kialakításra, ahonnan páratlan kilátás nyílik a hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.