Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kiadós szombati havazás Ausztriában és Svájcban

2013.02.03. Bata Attila

Kiadós szombati havazás Ausztriában és Svájcban Péntek óta havazik az Alpokban. Átlagosan 20-30 cm friss hó esett a legtöbb síterepen, de Svájcban már 80 cm is lehullott vasárnap reggelre. Az alpesi VB színhelyén, Schladmingban eddig 25 cm hullott, komoly munkát adva ezzel a szervezőknek, aki nem lehetnek boldogok, hiszen hétfőig még egyszer ennyi hó hullhat.
Franciaországtól Svájcon át Ausztriáig nagyon sok helyen havazik a hegyekben, és nem csak az Alpokban, hiszen az olasz Szardínia szigetére ma reggelre 20 cm hó hullott, de Horvátországban is több helyen hullott 30-40 cm vasárnap reggelre.

Svájcban északi oldalon vasárnap reggelig átlagosan 20-40 cm hó esett. Wallis kantonban kissé több, 40-70 cm friss hó a termés, de Unterwallis nyugati és északi részein 80 cm feletti értékeket mértek. Svájcban ma is folytatódik a havazás, de már kisebb intenzitással. Átlagosan 10-20 cm hó hullhat, a legszerencsésebb helyeken kb. 30 cm.

Szombati havazás Ausztriában (Zauchensee, Salzburg)
Szombati havazás Ausztriában (Zauchensee, Salzburg)
Ausztriára is a 20-30 centiméteres átlag a jellemző. Körülbelül ennyi hullott Vorarlbergben, egy kevéssel több Tirolban. Még a felső-ausztriai síterepekre is érkezett 20-35 cm hó. A stájer hegyek északi oldalán 45 centimétert jelentettek, de Karintiában, Nassfeld környékén is hullott 30-40 cm hó. A havazást viharos szél kísérte, Stájerországban 97 km/órás széllökést is mértek.

Schladmingban ma reggelig 25 cm hullott, amely nem tette igazán boldoggá a rendezőket, így 500 önkéntessel láttak neki a világbajnoki pálya rendbehozatalának, vagyis túrják le a havat a betonkeménnyé tömörített jeges alapról. A rendezők szerint az első versenyre, amelyet kedden rendeznek, minden rendben lesz, még akkor is, ha hétfőig újabb 20-25 cm hó hullik majd a pályára.

A friss havazás után jelentősen megnőtt a lavinaveszély is. Vasárnap délelőtt a közeli Gerlitzen pályái mellett indított el egy lavinát egy offpiste síelő, de szerencsére a lavinának nem voltak áldozatai és nem terjedt át a sípályákra sem.

KOMMENTEK
Zsuzsoo | 2013.02.04. 12:00
Miért nem itt szakad.? Legalább 80cm

Szállástippek
TUI BLUE Schladming csillagcsillagcsillag
A schladmingi régió első "felnőttszállodája" karnyújtásnyira található a Planaira vezető kabinos lift alsó állomásától. Az épület tetején egy szauna található, páratlan kilátással a környékbeli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Schneekristall Apartment
Új apartmanház Schladming síterepétől 5 perces autóútra Assach településen. A ház 6 modern apartmannal rendelkezik, teljesen felszerelt konyhával, fürdőszobával, külön WC-vel és erkélyekkel várja vendégeit. A házban szauna és közösségi tér is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bergresort Hauser Kaibling
2019-ben átadott, luxus színvonalú hütték a Schladming 4 hegy sícentrumban, Hauser Kaibling sípályái mellett. A max. 10 fős hütték mindegyike szaunával, valamint kültéri jacuzzival felszerelt!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.