Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szombaton a Mátrában szórták a trükköket a snowboardosok

2020.02.24. MSBSZ

Bár kedden a tavaszias időjárás miatt még a verseny lefújásának gondolata is reális veszélyként fenyegette a szervezőket, a pénteki szlalom versenyen olyan hóvihar kerekedett, hogy rövid időre még a versenyt is le kellett állítani.
A Síparkban rendezett Freestyle Snowboard és Szlalom Országos bajnokságra még a tél is visszatért
A Síparkban rendezett Freestyle Snowboard és Szlalom Országos bajnokságra még a tél is visszatért
A táj fehérbe borult, a pályát pedig a Sípark Mátraszentistván, valamint a Store13 remek szakemberei és a pályaépítő csapat fáradhatatlan munkájával rövid idő alatt előkészítették.

Pátkai Marcell 24-szeres magyar bajnok

A pénteki napon megrendezett szlalom versenyszám idén került „haza” Murauból, és ez érezhető volt az indulók 70 főre növekedett létszámán is. A különböző korosztályok versenyei izgalmas csatákat hoztak, melyek közül kiemelkedett a junior Katonka Kitti és Brunner Blanca párharca, melyben mindössze kettő századmásodperc döntött Kitti javára. A felnőtt férfi kategória két „veterán” világkupás versenyzőnk küzdelmét hozta, ahol Pátkai Marcell legyőzte Papp Endrét, és ezzel 24. alkalommal lett magyar bajnok.

Szlalom eredmények

Slopestyle: Peiman a bajnok, de jönnek a fiatalok

A Freestyle Snowboard és Szlalom Országos Bajnokság nagykövete Fricz Botond, Európa-kupa-győztes freestyle snowboardos volt. Hazánk legnagyobb snowboardos olimpiai reménysége december elején felkartörést szenvedett, így nem tudott harcba szállni a bajnoki címért. Ha azonban már így alakult, szakértelmét a másik oldalon vetette latba: a pontozózsűri tagjaként értékelte a meneteket.

A slopestyle a szabadstílusú snowboardosok legkifejezőbb szakága, amely 2014-ben került be a téli olimpia programjába Szocsiban. Ez a snowboard sportág számára történelmi momentumnak számított. A bemutatkozás óriási sikert és hatalmas nézettséget hozott, amely növelte a sportág népszerűségét világszerte, ez pedig a magyar utánpótlás generációra is hatással van. A magyar szövetségi vezetés ezért hozta haza 2019-ben a korábban húsz évig Ausztriában rendezett viadalt.
A tavalyi rendezvény sikere egyértelműen mutatta az utat a folytatáshoz, és idén még magasabb színvonalon tudták megrendezni a versenyt. Ebben komoly szerepet játszott Bencze Szabolcs, aki a legjobb osztrák sí- és snowboardparkokban gyűjtött többéves tapasztalatával segítette a pályakonstruktőrök, az úgynevezett "shaperek" munkáját. A zsűriben Györky Balázs személyében is egy közel évtizedes nemzetközi bírói tapasztalattal rendelkező magyar szakember működött közre.

A felnőtt kategóriát idén Lotfi Peiman nyerte, Kovács Levente és Garamvölgyi Olivér előtt. A nap egyik legszebb trükkjét, egy másfél fordulatos ugrást a juniorok versenyét nyerő Simon Kornél mutatta be.

Freestyle eredmények

Bécsy Balázs, az Magyar Snowboard Szövetség elnöke elégedetten, de már most a jövő évi versenyre gondolva nyilatkozott: "A versenyt megelőző időszak enyhe időjárása ellenére a pálya szuper lett, a tavalyinál is jobban sikerült, amelyben a motivált és lelkes shaper csapatnak óriási szerepet jutott. A Store13 szakmai munkája ezúttal is fundamentális volt rendezvény sikerében. A versenyt személyesen tekintette meg a World Snowboard Federation alelnöke, Meinhard Trojer, és pozitívan értékelte a látottakat. A tavalyi évhez képest sokat léptünk előre, de már most látom a fejlődési lehetőségeket, úgyhogy idén azon fogunk dolgozni, hogy a jövő évi verseny ennél is jobban sikerüljön, és még több versenyzőt tudjunk bevonzani. Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek a munkáját, aki az idei rendezvényünk sikeréhez hozzájárult."
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.