Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szombattól síelhetünk a Madarasi Hargitán

2015.12.07. sielok.hu

December 12-én, szombaton kezdődik a síszezon a legmagasabban fekvő székelyföldi síközpontban, a Madarasi Hargitán. Idén is minden nap 10 és 16 óra között működtetik a felvonókat.
Fontos újdonság azonban az eddigiekhez képest, hogy ettől a szezontól kezdődően eltörölték a félnapos síbérletet, helyette 2 vagy 4 órára érvényes jegyek közül választhatunk.

A síközpont üzemeltetői több ponton is módosították a bérletrendszerüket: főszezonra valamint elő- és utószezonra osztották a téli hónapokat, s ennek megfelelően változik a síbérletek ára is. A főszezon 2015. december 21. és 2016. március 20. között tart, előtte és utána olcsóbban használhatjuk a sífelvonókat.

A hazai sítáborozást próbálják szorgalmazni azzal az új kedvezménnyel, amit a téli vakációt követően, azaz 2016. január 11. és január 31. közötti időszakra kínálnak, ezekben a hetekben ugyanis 25 százalékos kedvezményt adnak minden 4, 5 és 6 napos síbérletre. További kedvezményt kapnak ugyanebben az időszakban a székely székek lakói: a Hargita, Kovászna és Maros megyei lakosok 25% helyett 30% kedvezményben részesülnek.

A Madarasi Hargita
A Madarasi Hargita
Ugyancsak újdonság az 1600-1700 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő sípályákon, hogy ettől a szezontól kezdődően új beléptető rendszeren keresztül használhatjuk a sífelvonókat. Az új beléptető rendszer már nem eldobható jegyekkel, hanem visszaváltható kártyákkal üzemel. Ezért arra is oda kell figyelnünk, hogy legyen elegendő pénz nálunk a belépő kártyákra fizetendő garanciaösszeg kifizetésére is, amit a kártya leadásakor visszakapunk. A garancia kártyánként 10 lej, a lejáratot követően vissza lehet váltani a kártyákat, ám vigyáznunk kell azok épségére, mert az üzemeltetők csak a sérülésmentes kártyákat váltják vissza. A beléptető rendszer cseréjén kívül az üzemeltetők a hóágyúrendszert és a gépparkot is bővítették, így idéntől kevesebb idő alatt, még nagyobb felületen tudnak minőségi műhóval ellátott, jól taposott sípályákkal szolgálni.

A Madarasi Hargita
A Madarasi Hargita
A Szentegyháza és az Ivó felőli utat is folyamatosan takarítják és szórják, ám a hólánc használata az egész síszezon alatt kötelező, és arra kérnek minden autóvezetőt, hogy az utak adottságainak megfelelően, fokozott elővigyázatossággal használják azokat. A Hargitán jelenleg kb. 40-50 cm a természetes hóréteg vastagsága a pályákon kívül, a karbantartott sípályákon pedig mintegy 20-30 cm-es a megtaposott, tömörített hó. December 12-től kezdődően mindegyik felvonót működtetik, a Nagy Mihályon kívül minden pálya, a Súgó bébi, a Súgó, a Kicsi Mihály és a Csillagösvény is használható már szombattól.

A Madarasi Hargita
A Madarasi Hargita
A székelyek szent hegyének számító Madarasi Hargitán kék, piros és fekete sípályát is találunk, mintegy 5 kilométeres összhosszúságban, ugyanakkor a főszezonban Románia legprofibb hóparkjával várják a hódeszkásokat és a szabad stílusú síelés kedvelőit. Naprakész útinformációk, síbérletárak, webkamera és időjárás-előrejelzés, valamint a hegyen található szálláslehetőségek is megtalálhatók a;weboldalon, emellett érdemes követni a síközpont közösségi oldalát is: https://www.facebook.com/madarasihargita/

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.