Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyar ételek napja volt a szlovák Tále síterepén

2010.01.02. Bata Attila

Magyar ételek napja volt a szlovák Tále síterepén Tále a magyar síelők egyik kedvelt szlovák célpontja. Pályái miatt, főleg a kezdők, a gyermekek, és a családok részére kínál remek síelési lehetőségeket. A síterep minden évben rendez egy napot, amikor a vendégek a magyar konyha ételeivel ismerkedhetnek meg a sípálya aljában.
Jó úton haladnak a helyiek, hogy lassan hagyománnyá váljon a magyar gasztronómiai nap, hiszen az idén már negyedik alkalommal rendezték meg. Becslések szerint a síterepre látogató vendégek 25-30 százaléka hazánkból kerül ki, és azok, akik a mai napot is ott töltötték, igazán otthon érezhették magukat.

Csúszás után a pálya melletti sátrakban Eszterházy rostélyost, debreceni karajt, vagy somlói galuskát lehetett fogyasztani. Persze azon nem kell csodálkozni, hogy a pálmát mégis a szlovákok örök kedvence a jó magyar halászlé vitte el. Sokan tették teljessé a magyar menüt egy kupica magyar körtepálinkával. A korlátozott hóviszonyok ellenére is körülbelül négyszázan keresték fel a síterepet és a magyar asztalokat, a szakácsok szerint nagyon sokan érdeklődtek a magyar receptek iránt.

A környező országok ételeit bemutató napok már megszokottnak mondható a síterepen. A magyar rendezvény a kezdetét jelenti az egész szezonra szóló programoknak. A szezon hátralévő részében az osztrák, a lengyel, cseh és ukrán ételek kerülnek sorra.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
AKCIÓ
Wellness Hotel Bystrá csillagcsillagcsillag
A Wellness Hotel Bystrá*** az Alacsony-Tátrában, számos népszerű sípálya közelében található: Myto 2 km, Tále 3 km, Chopok dél 9 km. 2000 m² wellness részleggel és gyerekbarát szobákkal várja vendégeit!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Stupka csillagcsillagcsillag
3 csillagos szálloda az Alacsony Tátrában, Tále síközpontban wellness részleggel (medence, szauna, jacuzzi). Reggelis ellátás igényelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Stráni Panzió csillagcsillag
Kedvező ár/érték arányú családi panzió szobákkal és apartmanokkal Myto (500 m), Tále (5 km) és Chopok dél&észak (11 km) közelében. Saját éttermében reggeli, félpanzió és teljes ellátás is rendelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.