Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kevesebb magyar síelő a Zemplén szlovák oldalán

2010.01.02. Bata Attila

Kevesebb magyar síelő a Zemplén szlovák oldalán A magyar határhoz közeli szlovák Zemplén (Zemplín) régióban is elég rosszak a hóviszonyok. Az egész régióban csak egyetlen síterepen, a Helmecke melletti SKI PARK Chlmec pályáin lehet csak síelni, igaz itt is csak Karácsony másnapja óta, és itt is csak azért mert a hóágyúk jelentősen besegítettek a természetnek.
Egész Szlovákiában hiánycikk a természetes hó, annyira, hogy még a legmagasabban fekvő pályákat sem lehet megnyitni. Hóágyúk nélkül nem is lehetne síelésről beszélni a szlovák idegenforgalom legfontosabb időszakának tekinthető első januári héten. A zempléni régióban is egyedül a Helmecke melletti síterepen lehet síelni, természetesen a hóágyúk jóvoltából, hiszen a 302 és 495 méter magasságban található síterep nélkülük nem is működhetne. Az öt húzólifttel rendelkező síterep leghosszabb pályáját (650 méter) sikerült behavazni és a síterepet megnyitni Karácsony másnapján, azóta folyamatosan nyitva tartanak.

Az üzemeltetők szerint egyre kevesebb a vendég, köztük a magyar. A síterep az előző években is Karácsonykor nyitott ki, de akkor naponta több mint 500 vendéget fogadtak, az utóbbi héten 350 volt a napi rekord. A vendégek zöme a környékről érkezik, a régen nagyobb számban érkező magyarok az utóbbi időben szinte teljesen elmaradtak, és hozzánk hasonlóan alig jönnek már az ukrán és orosz síelők. A síterep vezetője nem optimista az idei szezonnal kapcsolatban, szerinte az emberek egyre kevesebbet költenek a téli sportokra, inkább ebben látja a visszaesés okát, mint a kedvezőtlen időjárásban.

A síterep az idén kezdte meg az ötödik szezonját, a napijegy tavalyi árakon 16 euróba kerül. Van büfé, síkölcsönző, a parkolás ingyenes, és hétvégeken este is lehet síelni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.