Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Tarvisio összekötve, hétvégén átadták az új liftet

2013.01.21. | Szerző: Bata Attila
Tarvisio összekötve, hétvégén átadták az új liftet Hosszú évek után végre elkészült az olasz Tarvisio síterepének hiányzó láncszeme, vagyis az a lift, amely összeköti a két szomszédos hegyet, és már nem kell körbesíelni az egész síterepen, ha a Florianca vagy a Lussari hegyre igyekszünk. A lifttel együtt egy új pályát is átadtak az üzemeltetők.
Nagyon jó hír a síterep kedvelőinek, hogy a hétvégén átadták a négyszemélyes liftet, amely a Florianca és a Lussari hegyeket köti össze egymással. A térképen 413-as számmal jelölt Prasnig lifttel egyidőben egy 1,5 kilométer hosszú új pályával is gazdagodott a síterep. A hiányzó összekötő lift megépítését már hét éve tervezték a síterepen, de csak ez idén sikerült megvalósítani a terveket, azt is csak január közepére.

A szombati átadó ünnepségen részt vettek a Leitner képviselői is, akik a négyszemélyes ülőliftet megépítették összesen 2,9 millió euróért. Az új lift 800 méter hosszú, 56 ülést szereltek fel rá, a tervezett kapacitása óránkét 1200 utas és majdnem hat perc alatt köti össze a két hegyet egymással. Az új pálya sem volt olcsó, ennek kialakítása kicsivel több, mint egymillió euróba került.

2013.01.21. 09:54:14 szendre
Na végre! Lussarit imádom!
2013.01.22. 18:57:39 tpisti53
Aki csak régről ismeri Tarvisiót az nem is ismeri. Nagyon jó pályái vannak. Ez a pálya hab a tortán.
2013.02.02. 15:18:32 Korongos
Habnak hab, de mindkét irányban le kell csatolni az összeköttetéshez.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 126 vendég és 6 regisztrált felhasználó látogatja.